Saç Derisi Bakımı Yapmazsak Saçlar Uzamıyor Mu?

Miray Altuntaş

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç uzamasıyla ilgili okuduklarım kafamı iyice karıştırdı. Eskiden sadece saç uçlarına bakım yapmanın yeterli olduğunu sanıyordum ama artık herkes saç derisinin en önemli nokta olduğunu söylüyor. “Saç derisi sağlıklı değilse saç uzamaz” lafını o kadar sık duyar oldum ki ister istemez sorgulamaya başladım. Gerçekten bakım yapmadığımız için mi saçlarım uzamıyor, yoksa bu biraz abartı mı?

Saçlarım koparak uzuyor gibi hissediyorum. Boy uzuyor ama sanki bir yere kadar geliyor ve sonra hep aynı kalıyor. Maskeler, yağlar, serumlar derken uçlara epey özen gösteriyorum ama saç derisine özel çok bir şey yapmıyorum. Belki de hata buradadır diye düşünmeye başladım. Ama bir yandan da saç derisine fazla ürün sürmenin zarar verebileceği söyleniyor.

Ne yapılmalı, ne yapılmamalı konusu çok muğlak. Saç derisi bakımı deyince masaj mı, serum mu, peeling mi hepsi mi gerekiyor, yoksa hiç gerek yok mu bilmiyorum. İnsan bir noktada “acaba pazarlama mı” diye de şüpheleniyor. Gerçekten işe yarayanla gereksiz olanı ayırmak zor.

Saç derisine bakım yapmamak gerçekten saçların uzamasını yavaşlatıyor mu, yoksa bu biraz abartılıyor mu?

Ben saç derisine bakım yapmaya başladıktan sonra fark gördüm ama mucize gibi değil. Daha sağlıklı uzuyor diyebilirim. Önceden saçım uzuyordu ama sürekli kırılıyordu. Saç derisi serumu ve hafif masaj bende işe yaradı.

Bence saç uzaması genetik ve hormonlarla çok bağlantılı. Saç derisi bakımı destekleyici olabilir ama tek başına uzatmaz. Ben bakım yapmadığım dönemlerde de saçım uzuyordu. O yüzden biraz pazarlama payı var gibi geliyor bana.

Saç derisi bakımını abartınca zarar da verebiliyorsun. Ben peelingi sık yapınca saç derim hassaslaştı. Şimdi sadece ayda bir yapıyorum. Saç uzaması için en büyük fark beslenme oldu bende.

Ben saç derisini tamamen ihmal ediyordum, sonra dökülme başladı. Bakım yapmaya başlayınca dökülme azaldı, dolaylı olarak saçım daha iyi uzadı. Uzama hızından çok saçın sağlığı değişti diyebilirim.

Bence saç derisi bakımı gerekli ama şart değil. Temiz ve dengeli bir saç derisi zaten uzamaya izin veriyor. Aşırı ürün yüklemek yerine sade tutmak bana daha mantıklı geliyor.

Geri
Üst Alt