Saç Derisi Detoksu Gerçekten İşe Yarar Mı, Hangi Yöntemler Kullanılır?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç bakımıyla ilgileniyorum ama genelde şampuan, maske ve serumlarla yetiniyordum. Son dönemde çok sık duyduğum bir kavram var: saç derisi detoksu. İlk başta bana biraz abartı bir trend gibi geldi ama sonra araştırınca aslında mantıklı olduğunu fark ettim. Çünkü saçın sağlıklı görünmesi için köklerin beslendiği saç derisinin temiz ve dengede olması şart.

Saç derisi zamanla yağ, ölü deri hücreleri, saç spreyi ve krem kalıntılarıyla tıkanabiliyor. Bu da saçın cansız, mat ve yağlı görünmesine neden oluyor. Hatta uzun vadede dökülmeyi bile tetikleyebiliyormuş. Detoksun amacı bu kalıntıları arındırarak saç köklerinin rahatlamasını sağlamak.

Uygulanan yöntemler arasında peeling şampuanlar, kil maskeleri ve doğal yağlarla masaj var. Özellikle nane yağı ve biberiye yağı gibi yağların kan dolaşımını hızlandırıp saç köklerini canlandırdığı söyleniyor. Bazı kadınlar karbonatlı suyla arındırma yapıyor, bazıları ise profesyonel kuaför bakımlarını tercih ediyor.

Benim merak ettiğim şu: Bu detoks işlemleri sadece anlık bir ferahlık mı sağlıyor, yoksa düzenli yapıldığında gerçekten saçların daha sağlıklı ve güçlü çıkmasına yardımcı oluyor mu?

Ben peeling şampuanı 2 haftada bir kullanıyorum. Saç derim çok daha temiz hissettiriyor, kepek sorunum ciddi şekilde azaldı. Saçlarım daha hacimli çıkıyor. Ama fazla kullanınca tahriş edebiliyor, dengeyi bulmak önemli.

Benim saçım çok yağlıydı, özellikle yazın sürekli ağırlaşıyordu. Kil maskesiyle detoks yapmaya başladım. Artık saçım daha geç yağlanıyor, saç derim de rahatladı. Uzun vadede gerçekten fark etti.

Ben doğal yöntemlerden yanayım. Haftada bir biberiye yağıyla saç diplerime masaj yapıyorum. Hem dolaşımı artırıyor hem de saçım çok daha canlı çıkıyor. Düzenli yapınca dökülmem azaldı.

Profesyonel saç detoksu bakımı denedim. Kuaförde özel solüsyonlarla yapıldı ve ilk andan itibaren ferahlık hissettim. Saçım eskisinden daha parlak oldu. Düzenli yaptırmayı düşünüyorum.

Ben başta trend diye düşünmüştüm ama denedikten sonra fikrim değişti. Özellikle silikonlu şampuanlar kullandıktan sonra detoks yapınca saçlarım çok daha hafif ve hacimli oluyor. Kesinlikle işe yarıyor.

Geri
Üst Alt