Saç Derisi İçin Özel Bir Bakım Rutini Uygulayan Var Mı?

Işın Gökçe

Kayıtlı Üye
Saç bakımı denince uzun süre sadece saç uçlarına odaklandım. Maskeler, yağlar, kremler derken saç derisini neredeyse hiç düşünmedim. Ama son zamanlarda fark ediyorum ki saçım ne kadar bakımlı olursa olsun, dipler rahat değilse genel görüntü de iyi olmuyor. Kaşıntı, hassasiyet ya da ara ara oluşan pullanma olunca saçım da sönük duruyor.

Saç derisi için bakım yapmak gerektiği söyleniyor ama bunun sınırı nerede başlıyor, açıkçası emin değilim. Peeling mi yapılmalı, serum mu kullanılmalı, yoksa sadece doğru şampuan yeterli mi? Bir yandan fazla kurcalamanın durumu daha kötüleştireceğinden korkuyorum. Çünkü saç derisi çok hassas ve yanlış bir ürünle hemen tepki verebiliyor.

Bir de herkesin saç derisi farklı. Kimi yağlı, kimi kuru, kimi hassas. Bu yüzden “herkes için geçerli” bir rutin var mı, yoksa tamamen kişisel mi, bunu merak ediyorum. Saç derisine özel bakım yapanların gerçekten fark görüp görmediğini bilmek istiyorum.

Saç derisi için özel bir bakım rutini uygulayan var mı, gerçekten fark yarattığını hissettiniz mi?

Saç derisine bakım yapmaya başladıktan sonra saçın genel duruşu da değişti. Önceden sadece uçlara odaklanıyordum ama dipler rahat olmayınca saç da iyi durmuyor. Nazik davranmak burada en önemli nokta.

Oyla 0
Her şey ürüne bağlı değil. Yıkama sırasında saç derisini sertçe ovalamayı bırakınca bile kaşıntı azaldı. Bazen alışkanlıkları değiştirmek yeterli oluyor.

Oyla 0
Ben saç derisi için haftada bir peeling yapıyorum ama çok hafif. Urban Care Saç Derisi Arındırıcı Peeling bende tahriş yapmadı. Düzenli kullanınca saç derim daha rahatladı, yağlanma da azaldı.

Oyla 0
Saç derime fazla ürün sürmek bana iyi gelmedi. Serum denedim ama ağırlık yaptı. Şimdi sadece doğru şampuanla ilerliyorum, daha dengeli oldu.

Oyla 0
Saç derisi bakımı deyince abartıya kaçmamak lazım. Az ama düzenli bakım daha etkili. Saç derisi rahatlayınca saçın uzaması bile daha sağlıklı oluyor gibi geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt