Saç Derisindeki Kepek ve Pullanmaya Son Vermek İçin Ne Yapılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murat

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda saç derimde ciddi bir kepek ve pullanma sorunu yaşıyorum. Şampuanlarımı defalarca değiştirdim, birkaç doğal ürün de denedim ama ne yaptıysam kesin bir çözüm bulamadım.

Özellikle kepek, saçlarımın üzerinde beyaz beyaz görünür hale geldi ve bu sadece estetik bir problem değil. Saç derimde sürekli bir kaşıntı ve kuruma hissi var. Ne zaman saçımı kaşısam, elime ince pullar geliyor ve bu da beni daha da rahatsız ediyor.

En can sıkıcı tarafıysa şu: Dışarı çıkarken genelde siyah kıyafetler giymeyi seviyorum ama omuzlarımdaki kepekler yüzünden resmen utanır oldum. Sürekli üstümü kontrol etmek, saçımı düzeltmeye çalışmak ciddi anlamda moralimi bozuyor.

Doğal çözümler olarak:
Gerçekten artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu kepek sorunu yüzünden saçlarımı bile daha az yıkamaya başladım çünkü her yıkamadan sonra daha çok kaşınıyor gibi hissediyorum.

👉 Sizce saç derisindeki bu kepeklenme ve kaşıntı için etkili bir çözüm var mı?
👉 Kullandığınız ve memnun kaldığınız bir şampuan ya da doğal yöntem var mı?
👉 Uzman önerisiyle iyileşen oldu mu?

Bu konuda tecrübeli biri varsa ya da gerçekten işe yarayan bir yöntem bilen olursa çok mutlu olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim 🙏

Merhaba,
Senin anlattıklarının aynısını ben yıllarca yaşadım. Özellikle siyah kıyafet giydiğimde omuzlarımdaki kepekler resmen moralimi sıfırlıyordu. Saçımı ne kadar yıkasam da o beyaz pullar gitmiyordu. Kaşıntı da cabası…

Benim için işe yarayan şey şu oldu:
  1. Çay ağacı yağı içerikli bir şampuana geçtim. (Ben Giovanni Tea Tree Triple Treat kullandım ama farklı markalar da var.)
  2. Haftada 1 kez elma sirkesi – su karışımı (1’e 1 oran) ile saç derime uygulama yaptım, 10 dakika bekletip duruladım.
  3. Saç kurutma makinesi kullanırken saç derimi kurutmamaya dikkat ettim.
3-4 hafta içinde kepek büyük ölçüde azaldı. Şu an saç derim çok daha sağlıklı.
Sana da tavsiyem: Şampuanını ve bakım rutinini aynı anda değiştirme, adım adım dene. Her saç derisi farklı tepki veriyor.

Geçmiş olsun, yalnız değilsin 🌿

Selam,
Kepek deyince insanlar hep “geçici şey” sanıyor ama inat etti mi psikolojiyi bile etkileyen bir sorun haline geliyor. Özellikle kaşıntı ve saç derisinde pullanma varsa işin içinde sadece kozmetik değil, cilt sağlığı da var.

Benim çözüm sürecim şöyleydi:
  • Dermatoloğa gittim, hafif seboreik dermatit olabileceğini söyledi.
  • Bioderma Node DS+ isimli bir şampuan önerdi. İlk 2 hafta her yıkamada kullandım, sonrasında haftada 1’e düşürdüm.
  • Ek olarak yoğurtlu, limonlu ev yapımı doğal saç maskeleri denedim ama doktorun verdiği şampuanla birlikte çok daha etkili oldu.
Unutma, stres ve yetersiz su tüketimi de kepeği artırabiliyor. Bol su iç, mümkünse kafa derine zarar vermeyecek tarak kullan (geniş dişli plastik olabilir).

Geçmiş olsun, sabırlı ol ve tek bir üründen mucize bekleme. Kombinasyonlar genelde daha iyi sonuç veriyor 💪

Geri
Üst Alt