Saç Dibindeki Sivilce Neden Olur? Geçmiyor, Ne Yapmalıyım?

Yaren Akkuş

Kayıtlı Üye
Selam güzeller 💖

Son birkaç haftadır saç diplerimde minik sivilceler çıkmaya başladı ve inanılmaz rahatsız ediyor. Özellikle saçımı tararken ya da şampuanlarken elime denk geliyor, acıyor resmen! Başta “belki şampuan değişikliği yüzündendir” dedim ama marka değiştirmeme rağmen geçmedi. Hatta bazıları sanki kabuk bağlıyor gibi oluyor.

Biraz araştırınca saç derisinde çıkan sivilcelerin sebeplerinin aslında çok farklı olabileceğini öğrendim. Yağlı saç derisi, fazla terleme, yanlış şampuan kullanımı, hatta stres bile etkiliyormuş. Bazı dermatologlar da “çok sık saç yıkamak derinin dengesini bozuyor” diyor.

Ben saçlarımı her gün yıkayan biriyim, belki de biraz fazla abarttım. Şimdi iki günde bire düşürdüm. Ayrıca sülfatsız bir şampuana geçtim, biraz rahatlama oldu ama tam geçmedi.

Korkum şu; kalıcı bir sorun olmasın. Çünkü bazı sivilceler tam iyileşmeden yenisi çıkıyor.

Sizce saç diplerindeki sivilceler neden olur?

Gerçekten şampuan ve bakım hatasından mı kaynaklanıyor, yoksa vücutta bir şeylerin dengesi mi bozuluyor? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 💬

Benim saç diplerimde de dönem dönem çıkıyor. Doktorum “seboreik dermatit başlangıcı olabilir” dedi. Sülfatsız şampuan ve çay ağacı yağı içeren losyon önerdi. Düzenli kullanınca tamamen geçti.

Bende stres kaynaklıydı. Ne zaman yoğun çalışsam, saç diplerim doluyor. Şampuanımı değiştirdim, bir de duş sonrası saç derisine aloe vera jel sürdüm. Hem kaşıntı azaldı hem sivilce sayısı.

Benimki kullandığım saç kremindenmiş! Kremi saç diplerime kadar getiriyormuşum, gözenekleri tıkıyormuş. Artık sadece uçlara sürüyorum, sivilce sorunum tamamen bitti.

Doktora gittiğimde “yağ bezlerinin fazla çalıştığını” söyledi. Çay ağacı yağı ve su karışımını pamukla saç diplerine sürüyorum, çok iyi geliyor. Ama dikkatli olmak lazım, fazla kullanırsan kurutuyor.

Benim saç derim çok hassas. Şampuan değiştirince inanılmaz sivilce yapmıştı. Artık çocuk şampuanı kullanıyorum, bir de haftada bir karbonatlı suyla yıkıyorum. Tüm sivilceler geçti.

Geri
Üst Alt