Saç Diplerim Çok Hızlı Kabarmaya Başladı, Sebebi Ne Olabilir?

Neval Erdoğdu

Kayıtlı Üye
Son haftalarda saçlarımın diplerinde garip bir kabarma fark etmeye başladım. Sanki saç dipleri hacim kazanıyor ama güzel bir hacim değil; daha çok kontrolsüz, dağınık ve kabartı şeklinde. Özellikle kurutma sonrası belirginleşiyor. Ne yeni bir ürün denedim ne de rutini değiştirdim, o yüzden neden böyle olduğuna anlam veremiyorum.

Dipler kabarınca saçın genel görüntüsü de bozuluyor, sanki tepede pofuduk bir yığın varmış gibi duruyor. Bu durum hem şekillendirmeyi zorlaştırıyor hem de gün içinde saçımın dağınık görünmesine sebep oluyor. Bu değişimin geçici mi yoksa bir işaret mi olduğunu merak etmeye başladım.

Saç diplerinde aniden başlayan kabarma sorunu yaşayan var mı, sizde nedeni neydi?

Ben dip kabarması yaşadığımda sebebi fazla sıcak suyla yıkamak çıkmıştı. Sıcak su dipleri kurutup kabarmaya neden oluyormuş. Ilık suya geçince birkaç yıkamada bile belirgin düzelme oldu. Küçük bir detay ama etkisi büyük.

Bende sorunun nedeni saçın nemsiz kalmasıydı. Dipler nemsiz olunca kabarıp şekil tutmaz hale geliyor. Nemlendirici bir sprey ekleyince ve kurutmayı daha düşük ısıda yapınca tamamen düzeldi. Nem dengesi gerçekten fark ettiriyor.

Yeni aldığım tarak yüzünden benim diplerim kabarıyormuş. Plastik uçlu taraklar statik elektriği artırabiliyor. Ahşap tarağa geçince sorun tamamen kayboldu. Çok basit bir değişiklik ama etkisi şaşırtıcıydı.

Benimkinde sebep saç kremiymiş. Kremi diplere fazla yaklaştırınca dipler ağırlaşıp kuruyunca kabarıyordu. Kremi sadece uçlara uygulamaya başlayınca kabarma bitti. Uygulama bölgesi gerçekten çok önemli.

Mevsim değişiminde saçımın dipleri hep daha kabarık oluyor. Havanın nemi değişince saç dokusu da etkileniyor. Geçici olduğunu bildiğim için hafif bir yağ spreyiyle kontrol ediyorum. Birkaç hafta sonra kendiliğinden düzeliyor.

Geri
Üst Alt