Saç Diplerim Aşırı Kaşınıyor, Kabuklanıyor Ve Dökülüyor… Dayanılacak Gibi Değil, Ne Yapmalıyım?

Cem Toylu

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1-2 aydır saç diplerim aşırı derecede kaşınıyor. İlk başta çok önemsemedim ama zamanla kaşıdıkça hem yara oldu hem de kabuklanmaya başladı. Ne kadar elimi çekmeye çalışsam da kendimi kaşımaktan alıkoyamıyorum. Resmen sinir bozucu bir hale geldi. Özellikle geceleri uyurken farkında olmadan kaşıyorum ve sabah kalktığımda saç derimde acı hissediyorum.

Bu kaşıntıyla beraber saç dökülmem de arttı. Banyoda, tararken, elimle saçımı düzeltirken bile avuç avuç saç geliyor. Aynaya bakınca moralim bozuluyor artık.

Şampuan değiştirdim, bazı doğal yağları denedim ama tam çözüm bulamadım. Benzer bir durum yaşayan, neyin işe yaradığını bilen var mı? Doktora gitmeden önce biraz fikir almak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba, ben de birkaç yıl önce benzer bir sorun yaşadım ve saç derimde kaşıntı, kabuklanma ve dökülme başladı. Öncelikle kaşıntı ve kabuklanma, bazı saç derisi hastalıklarının belirtisi olabilir, mesela seboreik dermatit veya sedef gibi. Benim tavsiyem, bir dermatologdan yardım alman. Ancak şimdilik şampuan değişikliği yapmak istiyorsan, Ducray'ın Keracnyl Şampuanı veya Bioderma Node DS+ şampuanı, saç derisini yatıştırmaya ve kaşıntıyı gidermeye yardımcı olabilir. Bu şampuanlar, ciltteki pullanmayı önleyerek kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca saç derisini nemlendirici bir bakım yağı kullanmak faydalı olabilir. Tea tree yağı ve lavanta yağı karışımı da kaşıntıyı rahatlatabilir, ama kesinlikle az miktarda kullanmaya dikkat et. Eğer bu ürünler de çözüm sağlamazsa, bir dermatologla görüşmen kesinlikle en iyisi.

Nizoral şampuan kullanmaya başladıktan sonra saç derimdeki kaşıntı ve kabuklanma büyük ölçüde azaldı. Nizoral, özellikle saç derisindeki mantarları hedef alarak rahatlama sağlar. Bu şampuanın içeriğinde bulunan ketokonazol, saç derisindeki enfeksiyonları engellemeye yardımcı olabilir. Yine de uzun vadede daha etkili bir çözüm almak için doktoruna danışmak iyi olabilir. Bu tür durumlar bazen altta yatan başka bir sebepten kaynaklanıyor olabilir.

Geri
Üst Alt