Saç Diplerimde Gün Sonuna Doğru Gerginlik Hissediyorum, Bu Ne Anlama Geliyor?

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Bugünlerde saç diplerimde ilginç bir gerginlik fark etmeye başladım. Sabah bir şey yokken gün ilerledikçe saç derim hafifçe sıkılıyormuş gibi bir his geliyor. Ne acı ne yanma… daha çok saç derisinin yorulması gibi bir duygu. Saçımı çok sıkı toplamıyorum ama bazen gün içinde hafif bir baskı bile bu hissi artırıyor gibi geliyor.

Bu durumun stresten mi, ürünlerden mi yoksa saç derisinin kurumasından mı kaynaklandığını çözemedim. Akşama doğru saçımı açınca biraz rahatlıyor ama tamamen geçmiyor. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadığım için anlamlandırmakta zorlanıyorum. Aynı hissi yaşayan varsa gerçekten neyin tetiklediğini merak ediyorum.

Gün sonuna doğru ortaya çıkan saç derisi gerginliği sizce neden olur, böyle bir dönem yaşayan oldu mu?

Ben aynı gerginliği yoğun stres döneminde yaşamıştım. Saç derisi kasları bile stresten etkileniyormuş. Hafif masaj ve sıcak kompres bana çok iyi gelmişti. Strese bağlıysa birkaç gün içinde yatışıyor.

Bende sebep saçımı sürekli aynı noktadan toplamammış. Toplama yerinde baskı oluşunca gün sonuna doğru gerginlik artıyordu. Toplama şeklini değiştirince tamamen geçti. Küçük bir alışkanlık bile büyük fark yaratabiliyor.

Şampuanım fazla arındırıcıymış ve saç derimi kurutuyormuş. Kuruyunca gerginlik hissi oluşuyordu. Nemlendirici bir saç derisi spreyi ekleyince çok rahatladım. Kuruluk tahmin ettiğimden daha etkiliymiş.

Benim saç derim mevsim geçişinde aynı tepkiyi veriyor. Hava soğuyunca gerginlik ve matlık birlikte artıyor. Ilık su kullanmaya başlayınca ve kremi diplere çok yaklaştırmayınca düzeldi. Hassasiyet dönemsel olabiliyor.

Uzun süre saç spreyi kullanınca diplerde sertlik oluştu ve bu da gerginlik hissi yarattı. Spreyi bırakınca iki günde rahatladım. Diplerde biriken ürünler düşünüldüğünden fazla etki ediyor.

Geri
Üst Alt