Saç Diplerimde Hafif Bir Yanma Hissi Başladı, Ama Sadece Akşamları — Neden Olabilir?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
İki gündür akşam saatlerine doğru saç diplerimde hafif bir yanma hissi oluyor. Gün içinde hiçbir şey yok ama güne veda etmeye yaklaşırken sanki saç derim ince ince ısınıyormuş gibi bir his geliyor. Ne yoğun bir acı ne de kaşındıran bir rahatsızlık… daha çok “deri yoruldu” hissi gibi.

Şampuanımı değiştirmedim, saçımı daha sık toplamıyorum, ürünler aynı; bu yüzden sebep bulmakta zorlanıyorum. Günün sonunda oluşması da kafamı karıştırıyor. Yorulma mı, sebum artışı mı, stres mi… hiçbir şeyden emin değilim. Böyle tuhaf zamanlamalı bir his yaşayan varsa tecrübelerini merak ediyorum.

Saç derisinde sadece akşamları ortaya çıkan yanma hissi sizce neyden kaynaklanabilir?

Bende böyle akşamları ortaya çıkan yanma, saç derimin gün boyunca terleyip sonra soğumasından kaynaklanıyormuş. Gün içinde saçımı hep atkının içinde tuttum için hava almıyordu. Eve gelip saçımı gevşek bırakınca yanma tamamen sona ermişti.

Benzer bir durumu stresli dönemimde yaşamıştım. Gün boyunca fark etmediğim gerilim akşam gevşeyince saç derisinde yanma gibi hissediliyormuş. Sıcak duş sonrası hafif bir masaj bana inanılmaz iyi geliyordu. Gerilim çözüldükçe his de kayboldu.

Bende akşam yanması şampuanı yeterince durulamamamdan kaynaklanmıştı. Gün sonunda diplerde birikme artınca hafif bir yanma gibi hissediliyordu. Durulama süresini uzatınca hemen fark ettim, his tamamen kayboldu.

Bu hissi kış aylarında çok yaşadım. Kapalı mekânlarda ısının yükselmesi, dışarıda soğuğun çarpması deriyi hassaslaştırıyormuş. Saç derisi nemlendiricisi kullanınca denge sağlandı. Özellikle akşama doğru hava değişimi tetikliyordu.

Benim durumum tamamen çene ve boyun kaslarıyla alakalıymış. Gün içinde sık sık diş sıkınca akşam kafa derisinde hafif yanma oluyordu. Fark etmeden gerginlik yaratıyormuş. Gevşeme egzersizleri yapınca şaşırtıcı şekilde azaldı.

Geri
Üst Alt