Saç Diplerimde Sürekli Yağlanma ve Yapışkanlık Hissi, Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aslı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aslı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık bir süredir saç diplerimde ciddi bir yağlanma ve yapışkanlık problemi yaşıyorum ve bu durum günlük hayatımı gerçekten olumsuz etkilemeye başladı. Saçlarımı sabah yıkayıp evden çıkıyorum, ilk başta gayet temiz ve hafif hissediyorum ama ne yazık ki birkaç saat içinde saç diplerim ağırlaşıyor, sönüyor ve yağlı bir görünüm alıyor. Elimi saçıma attığımda o yapışkan hissi almak beni oldukça rahatsız ediyor ve özgüvenimi düşürüyor.

Neredeyse her gün saç yıkamak zorunda kalıyorum. Yağlı saçlar için üretilmiş şampuanlar, doğal içerikli ürünler, eczaneden aldıklarım derken birçok şey denedim ama kalıcı bir fayda göremedim. Saç kremi kullanmamaya çalıştım ya da sadece uçlara sürdüm, sıcak sudan kaçındım, hatta yıkama sıklığını azaltmayı denedim ama maalesef sonuç değişmedi. Bir süre iyi gibi oluyor, sonra tekrar aynı duruma dönüyor.

Bu durum stresle mi, hormonlarla mı ya da beslenmeyle mi ilgili emin olamıyorum. Cilt tipim de yağlı olduğu için belki onunla bağlantılıdır diye düşünüyorum. Benimle aynı sorunu yaşayan ve gerçekten çözüm bulabilen varsa, kullandığı ürünleri veya yöntemleri paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Saç diplerimde sürekli yağlanma ve yapışkanlık hissi olduğu için oldukça rahatsızım. Her gün saçlarımı yıkasam bile birkaç saat içinde aynı sorun tekrar ediyor. Bu durumu azaltmak için argan yağı veya çay ağacı yağı içeren doğal şampuanlar kullanıyorum. Haftada bir kez uyguladığım derinlemesine temizlik maskeleri de saç diplerindeki fazla yağı arındırmaya yardımcı oluyor. Yine de istediğim sonucu alamadığımda, daha etkili bir çözüm bulabilmek için dermatolog ya da uzman bir kuaföre danışmayı tercih ediyorum.

Oyla 0
Aynı sorunu ben de yaşadım. Meğer saçımı çok sık yıkamak durumu daha da kötüleştiriyormuş. Sülfatsız, hafif bir şampuana geçip yıkama sıklığını azalttım. İlk başta zor oldu ama birkaç hafta sonra yağlanma belirgin şekilde azaldı.

Oyla 0
Bende stres ve hormonlar çok etkiliydi. Saç diplerime haftada bir kil maskesi yapıyorum, sıcak sudan kaçınıyorum. Bir de saçıma sürekli dokunmamaya çalışıyorum. Bunlar gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt