Saç Diplerinde Sivilce Oluşumu İçin Hangi Şampuanları Kullanmalıyım?

Yaren Cantürk

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir ciddi bir sorunla karşı karşıyayım ve artık gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Bu yüzden burada deneyimi olanlardan yardım almak istedim.

Saç diplerimde sık sık sivilceler çıkıyor ve bu durum hem fiziksel hem de psikolojik olarak beni rahatsız etmeye başladı. Kaşıntı, kızarıklık ve zaman zaman ağrılı şişlikler yaşıyorum. Başta cildim hassas olduğu için geçici bir durum sandım ama ne yazık ki giderek daha da kötüleşiyor.

Şu an kullandığım şampuanlar (marka vermeyeyim ama piyasada bilinen, yaygın ürünler) sorunu çözmek bir yana, sanki durumu daha da tetikliyor. Saçlarımda ekstra yağlanma, kepeklenme ve tahriş gibi sorunlar da baş gösterdi.

Bu noktada kafam çok karışık çünkü:
  • Hangi içeriklerden uzak durmam gerekiyor?
  • Hangi şampuanlar saç derisinde sivilceye iyi gelir veya en azından tetiklemez?
  • Medikal şampuan mı kullanmalıyım yoksa doğal içerikli ürünler mi daha etkili olur?
  • Dermatoloğa mı görünmeliyim, yoksa doğru şampuan seçimiyle bu sorun çözülebilir mi?
Kısacası, bu sorunu yaşayan veya çözüm bulmuş biri varsa lütfen deneyimlerinizi ve şampuan önerilerinizi paylaşır mısınız?

Gerçekten bu durum motivasyonumu düşürdü. Saç bakımı yapmak isterken artık tararken bile canım yanıyor.

Şimdiden vakit ayırıp cevaplayan herkese çok teşekkür ederim 🙏
Umarım yalnız değilimdir ve buradan güzel tavsiyeler alabilirim.

Kükürt içeren şampuanları kullanmanızı öneririm. Kükürt, antibakteriyel özellikleriyle bilinir ve saç derisindeki bakterileri öldürerek sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Haftada birkaç kez bu şampuanı kullanarak saç derinizi temiz tutabilirsiniz.

Propolis içeren şampuanları tercih edebilirsiniz. Propolis, doğal bir antiseptiktir ve saç derisindeki iltihaplanmayı azaltarak sivilceleri iyileştirir. Bu şampuanlar, saç derisini nazikçe temizler ve besler, böylece sivilce oluşumunu engeller.

Yeşil çay özlü şampuanları denemenizi öneririm. Yeşil çay, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve saç derisini yatıştırarak sivilceleri azaltır. Ayrıca, saç derisinin doğal dengesini korur ve sağlıklı bir görünüm sağlar.

Yeşil çay özlü şampuanları denemenizi öneririm. Yeşil çay, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve saç derisini yatıştırarak sivilceleri azaltır. Ayrıca, saç derisinin doğal dengesini korur ve sağlıklı bir görünüm sağlar.
Ben denedim ama bende hiçbir etkisi olmadı. Mecburen doktora gittim ve verdiği şampuan ile ilaç sayesinde sorunu çözebildim. Doğal yöntemler her zaman herkeste işe yaramayabiliyor.

Geri
Üst Alt