Saç Dökülmesi Başladıktan Sonra Ne Zaman Ciddiye Almak Gerekir?

Mustafa Biçer

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi konusu erkeklerin çoğunda bir noktada başlıyor ama asıl soru şu: Ne zaman “normal” deyip geçmeli, ne zaman ciddiye almalı? Ben de uzun süre “mevsimsel”, “stresten” diyerek geçiştirdim. Ama zamanla fark ettim ki aynadaki görüntü değişiyor ve bu değişim geri gelmiyor.

İlk başta çok önemsemedim çünkü çevremdekiler “her erkekte olur” diyordu. Ama iş ön saç çizgisi ve tepe bölgesine gelince durum farklı hissettirmeye başladı. Keşke daha erken ciddiye alsaydım dediğim anlar oldu. Çünkü bazı şeyler geri gelmiyor, sadece yavaşlatılabiliyor.

Bu yüzden şunu net bilmek istiyorum: Hangi noktada “tamam, artık bu işi ciddiye almak lazım” demek gerekiyor?

Saç dökülmesi başladıktan sonra hangi aşamada ciddiye alıp harekete geçmek gerekiyor?

Bence ilk fark ettiğin anda. Çoğu erkek “biraz daha bekleyeyim” diyor ama beklemek genelde işe yaramıyor. Erken fark eden avantajlı oluyor.

Oyla 0
Ön saç çizgisi ve tepe bölgesi değişmeye başladıysa artık ciddiye almak lazım. Dökülme miktarından çok görüntü önemli.

Oyla 0
3–6 ay boyunca dökülme ya da seyrelme devam ediyorsa bu geçici değildir. Ben bu süreden sonra doktora gittim, keşke daha erken gitseydim.

Oyla 0
Saç dökülmesi psikolojiyi etkilemeye başladıysa zaten ciddiye alınmalı. Ben aynaya bakmamaya başladığımda işin rengi değişmişti.

Oyla 0
Doktorum “erkeklerde saç dökülmesinde en büyük hata geç kalmak” demişti. Bu cümle çok netti. Erken ciddiye alan kazanıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt