Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Hangi Doğal Maske ve Yağları Kullanabilirim?

Jasmin Durmaz

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda tarakta kalan saç miktarı gözümün önünden gitmiyor. Eskiden birkaç tel dökülse umursamazdım ama artık her duşta avuç avuç saç kalıyor. Stresten mi, mevsim geçişinden mi, yoksa bakım hatası mı bilmiyorum ama ciddi şekilde moral bozucu bir hale geldi.

Vitamin takviyesi denedim, hatta şampuanımı bile değiştirdim ama değişen pek bir şey olmadı. Sosyal medyada doğal maskelerle dökülmeyi azaltanları görüyorum. Sarımsak yağı, hint yağı, ısırgan otu yağı… herkes farklı bir şey söylüyor. Fakat hangisinin gerçekten etkili olduğunu anlamak zor. Bazıları kokusundan bile vazgeçiyor ama işe yaradığını söylüyor.

Ben saçımı daha fazla yormadan dökülmeyi yavaşlatmak istiyorum. Kimyasal olmayan ama gerçekten fark yaratabilen bir karışım var mı? Deneyip işe yaradığını hissettiğiniz bir formül paylaşabilir misiniz?

Çözüm
Sarımsak yağı kulağa korkunç geliyor ama gerçekten işe yarıyor. Sadece dip kısmına sürüp 15 dakika bekletiyorum. Kokusu geçsin diye sonrasında kahveyle yıkıyorum. Bir ayda fark hissediliyor.
Isırgan otu yağı tek başına bile çok etkili. Haftada iki kez saç diplerine masaj yaparak uyguluyorum. İlk başta kokusu biraz ağır ama zamanla alışıyorsun. Üç hafta sonra dökülmenin azaldığını fark ettim.

Hint yağı bende işe yaradı ama çok yoğun olduğu için hindistan cevizi yağıyla karıştırıyorum. Hem daha kolay sürülüyor hem saçı besliyor. Düzenli yaptığında saç kökleri güçleniyor, dökülme yavaşlıyor.

Sarımsak yağı kulağa korkunç geliyor ama gerçekten işe yarıyor. Sadece dip kısmına sürüp 15 dakika bekletiyorum. Kokusu geçsin diye sonrasında kahveyle yıkıyorum. Bir ayda fark hissediliyor.

Çözüm
Biberiye suyu da güzel sonuç veriyor. Kaynatıp soğutuyorum, durulama suyu olarak kullanıyorum. Saç tellerini kalınlaştırıyor, dökülmeyi azaltıyor. Üstelik kokusu da ferah.

Beslenmeye dikkat etmek de önemli. Sadece dıştan bakım yetmiyor. Biyotin içeren gıdalar ve bol su gerçekten fark ettiriyor. Ben bu şekilde içeriden destek verince dökülme çok azaldı.

Geri
Üst Alt