Saç Dökülmesini Önleyen En Etkili Erkek Şampuanları Hangileri?

Cengiz Dayıoğlu

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır saçlarım fark edilir şekilde dökülmeye başladı. Özellikle duşta elime gelen miktar moral bozuyor. Önceden birkaç tel giderdi, şimdi avuçla geliyor. Stresten mi, şampuandan mı yoksa yaş ilerledikçe normal mi bilmiyorum ama her sabah aynaya bakarken saçın tepe kısmında incelme fark ediyorum.

Saç dökülmesine karşı olan şampuanlardan birkaçını denedim. İlk başta umut veriyor ama sonra etkisi kayboluyor. Biotinli, kafeinli, doğal içerikli… hepsini denedim neredeyse. Ama ya saç derimi kuruttu ya da fazla yumuşattı, şekil vermek imkânsız hale geldi. Gerçekten işe yarayan bir ürün var mı emin değilim.

Bazı arkadaşlar “şampuan tek başına çözüm değil” diyor ama en azından dökülmeyi yavaşlatmak istiyorum. Vitamin takviyesiyle birlikte kullanmak işe yarar mı bilmiyorum. Doktora gitmeyi düşünüyorum ama önce burada sormak istedim.

Sizce erkeklerde saç dökülmesini gerçekten azaltan bir şampuan var mı, yoksa tamamen genetik bir durum mu?

Çözüm
Ben 3 aydır Vichy Dercos kullanıyorum. İlk başta fark etmedim ama ikinci aydan sonra dökülme ciddi şekilde azaldı. Saç derisini kurutmuyor, kokusu da hafif. Yanına biotin takviyesi ekleyince sonuç daha net oldu. Şampuan mucize değil ama doğru ürün düzenli kullanılırsa fark yaratıyor.
Ben dökülme fark edince Nioxin kullandım, ilk 2 haftada saç derisi ferahladı. Tamamen durdurmaz ama yeni saç çıkışını destekliyor gibi. Düzenli kullanmak şart.

Bence şampuanla birlikte biotin takviyesi almak işe yarıyor. Ben Alpecin kullandım, kafeinli olduğu için kan dolaşımını artırıyor. Dökülmeyi ciddi oranda yavaşlattı.

Doğal içerikli olanlar bende işe yaramadı, etkisi çok hafifti. Klinik markalar biraz daha fark ettiriyor. Dökülme tamamen durmuyor ama saç telleri güçleniyor.

Dökülmenin sebebi önemli. Ben stres kaynaklı yaşadım, sonra azaldı. Ama yine de kafeinli şampuanla destekledim. Saç derisini canlandırıyor, hissediyorsun.

Ben 3 aydır Vichy Dercos kullanıyorum. İlk başta fark etmedim ama ikinci aydan sonra dökülme ciddi şekilde azaldı. Saç derisini kurutmuyor, kokusu da hafif. Yanına biotin takviyesi ekleyince sonuç daha net oldu. Şampuan mucize değil ama doğru ürün düzenli kullanılırsa fark yaratıyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt