Saç Düzleştiricisi İle Bukle Nasıl Yapılır?

Yaren Akkuş

Kayıtlı Üye
Saç düzleştiricilerini çoğu kişi sadece saçlarını düzleştirmek için kullanıyor ama aslında çok pratik bir şekilde bukle yapmak da mümkün. Geçen ay bir arkadaşım bana kuaföre gitmeden sadece düzleştiriciyle dalgalı saç yapabileceğimden bahsettiğinde inanmadım. Denediğimde gerçekten işe yaradığını gördüm. Üstelik hem pratik hem de doğal görünüyor.

Benim saçım oldukça ince telli. İlk denememde biraz zorlansam da birkaç deneme sonrasında elim alıştı. İnce tutamlar alıp düzleştiriciyi diplere yakın yerden kıvırarak çevirdiğimde belirgin bukleler oluştu. Daha geniş dalgalar içinse daha kalın tutamlar alıp düzleştiriciyi daha gevşek bir şekilde çevirdim. En güzeli, tek cihazla hem düz hem dalgalı saç elde edebilmek.

Tabii işin püf noktaları var. Öncesinde mutlaka ısıya karşı koruyucu kullanmak gerekiyor. Ayrıca bukleleri hemen taramamak, biraz soğumasını beklemek çok önemli. Son olarak hafif bir saç spreyi ile sabitlerseniz gün boyu kalıcı oluyor.

👉 Siz saç düzleştiricisi ile bukle yaparken hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

Ben sürekli düzleştiriciyle bukle yapıyorum çünkü elimde maşa yok. İnce tutamlarla çalışınca çok daha belirgin ve uzun süre dayanıklı bukleler oluyor. Mutlaka ısıya karşı koruyucu da kullanmak lazım yoksa saç çok çabuk kuruyor.

Oyla 0
Düzleştiriciyle bukle yapmak bence çok pratik. Hatta ben düzleştiriciyi hafifçe kıvırıp uçlara doğru çevirdiğimde doğal dalgalar çıkıyor. Üstelik maşa gibi yapay durmuyor, çok salaş bir görünüm veriyor.

Oyla 0
Başta elim alışmadığı için becerememiştim ama denedikçe çok kolaylaştı. Buklelerin kalıcı olması için saçımı yıkadıktan bir gün sonra yapıyorum, yoksa çabuk açılıyor. Sprey de olmazsa olmaz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt