Saç Düzleştiricisi Kaç Derecede Kullanılmalı?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Saç düzleştiricisinin kaç derecede kullanılacağı her zaman kafamı karıştıran bir konuydu. İlk aldığımda sürekli en yüksek ısıya getirip saçımı düzleştiriyordum çünkü böyle daha hızlı sonuç alıyordum. Fakat birkaç ay içinde saç uçlarımda kırıklar, matlaşma ve kuruluk oluştu. O zaman anladım ki ısı seçimi saç sağlığı için çok kritik.

Uzmanlar genelde ince telli saçlar için 150–170 derece, kalın telli saçlar için ise 180–200 derece aralığını öneriyor. Benim saçım ince telli olduğu için artık en fazla 170 derecede düzleştiriyorum. Daha düşük derecede işlem biraz daha uzun sürse de saçımın yıpranmasını ciddi şekilde azalttı. Ayrıca düzleştiriciyi sürekli aynı bölgeden defalarca geçirmek de çok zararlı.

Bir diğer önemli nokta ise cihazın ısı ayarlarının güvenilir olması. Ucuz cihazlarda ısı dağılımı eşit olmadığı için saçın bazı bölgeleri fazla ısınıp zarar görebiliyor. Ben bu yüzden kaliteli bir seramik kaplama düzleştiriciye geçtim. Hem saçımı daha kolay şekillendiriyor hem de aynı derecede daha az zarar veriyor.

👉 Siz saç düzleştiricinizi kaç derecede kullanıyorsunuz ve saç tipinize göre nasıl ayarlıyorsunuz?

Benim saçım ince telli, o yüzden maksimum 160 derecede düzleştiriyorum. Önceden 200 derece kullanıyordum ve saçımın uçları mahvolmuştu. Şimdi hem daha sağlıklı hem de gayet kalıcı oluyor.

Oyla 0
Saçım kalın telli olduğu için 190 derece civarında kullanmam gerekiyor yoksa istediğim düzlüğü elde edemiyorum. Ama mutlaka koruyucu sprey sıkıyorum. Isıyı saç tipine göre ayarlamak gerçekten çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Ben saçımı her gün düzleştirdiğim için hep düşük derecede işlem yapıyorum. Biraz zaman alıyor ama saçımın sağlıklı kalması daha önemli. Zaten 170 derece benim saçım için gayet yeterli oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt