Saç Düzleştiricisi Kullanırken En Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

Fatma

Kayıtlı Üye
Düzleştirici kullanmak kolay gibi görünse de birçok kişi fark etmeden hatalar yapıyor ve bu da saçın yıpranmasına sebep oluyor. Ben de yıllarca bu hataları yaptım.

En büyük yanlışlardan biri saç nemliyken düzleştirmek. Saç içindeki su buharlaşıp saçı yakıyor. Bir diğer hata ise sürekli en yüksek ısıda kullanmak. Saç tipi ne olursa olsun maksimum derecede düzleştirmek çok zarar veriyor. Ayrıca saçtan kalın tutamlar alıp tek seferde düzleştirmeye çalışmak da etkisiz oluyor; ince tutamlarla çalışmak daha doğru.

Bir başka hata da işlem öncesinde ısıya karşı koruyucu ürün kullanmamak. Ben koruyucu sprey kullanmaya başladıktan sonra farkı hemen gördüm. Ayrıca düzleştirdikten sonra saçı sık sık taramak da şekli bozuyor ve elektriklenmeye neden oluyor.

👉 Sizce düzleştirici kullanırken en sık yapılan hatalar hangileri?

Benim en çok yaptığım hata saçım nemliyken düzleştirmekti. Saçım ciddi şekilde yıprandı, uçlar kırıldı. Şimdi mutlaka tamamen kurutuyorum ve koruyucu sprey kullanıyorum.

Oyla 0
Bence en sık yapılan hata düzleştiriciyi hep en yüksek ısıda kullanmak. Ben de yıllarca öyle yaptım ve saçım çok yıprandı. Şimdi düşük ısıda kullanıyorum, daha sağlıklı.

Oyla 0
İnsanlar genelde aceleyle kalın tutamlar alıyor ama o şekilde asla düzgün olmuyor. Küçük tutamlarla yavaş yavaş yapmak gerekiyor. Bu hata çok yaygın ve sonucu bozuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt