Saç Egzaması Nasıl Geçer? Deneyen ve Çözüm Bulan Var mı?

Metin Saygın

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,

Uzun süredir kafamda bir sorun var: saç egzaması. Saç derimde kaşıntı, pullanma ve kızarıklık oluyor. Bazen kepek gibi görünüyor ama normal kepek şampuanlarıyla geçmiyor. Özellikle stresli dönemlerde daha da artıyor. Doktora gitmeyi düşünüyorum ama öncesinde sizlerin deneyimlerini duymak istedim.

İnternette araştırdığımda çok farklı yorumlar gördüm. Kimisi “özel şampuanlar kullan” diyor, kimisi “kortizonlu kremler”den bahsediyor. Bitkisel çözümler önerenler de var: zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, çay ağacı yağı… Ama gerçekten hangisi işe yarıyor bilmiyorum.

Açıkçası günlük hayatımı da etkiliyor. Siyah tişört giyemiyorum çünkü omuzlarımda beyaz beyaz döküntü oluyor. Kaşıntı da çok rahatsız edici.

Aranızda saç egzaması yaşayan ve çözüm bulan var mı? Gerçekten işe yarayan ürün, şampuan ya da tıbbi yöntem nedir? Benim için önemli olan döküntüyü azaltmak ve kaşıntıyı geçirmek. Tavsiyelerinizi bekliyorum. 🙏

Bende de yıllardır saç egzaması var kardeşim, özellikle stres döneminde patlak veriyor. İlk başta kepek sandım, normal şampuanlarla uğraştım ama hiçbir işe yaramadı. Dermatoloğa gittim, bana ketokonazol içerikli şampuan verdi. Haftada 2-3 kez düzenli kullanınca kaşıntı ve kızarıklık ciddi şekilde azaldı. Arada kortizonlu krem de kullandım ama doktor kontrolünde olması şart. En önemlisi kendi başına rastgele ürün deneme, çünkü bazı şampuanlar egzamanın daha da kötüleşmesine sebep oluyor.

Ben kadın olarak yazıyorum, bende de saç egzaması vardı. Omuzlarım sürekli pullarla kaplanıyordu, gerçekten psikolojik olarak çok yıpratıyordu. Doktor bana çinko pirition içeren şampuan önerdi. Bunun yanında saç derisine haftada bir çay ağacı yağı ile masaj yaptım. İkisi birlikte çok iyi geldi. Şimdi siyah tişört giymekten çekinmiyorum. Tabii tamamen geçmedi, zaman zaman geri geliyor ama en azından kontrol altına alabildim. Sen de mutlaka dermatoloğa görün ama doğal destekleri de denemekten zarar gelmez.

Benim egzama çok uzun sürdü, yıllarca uğraştım. Çeşitli şampuanlar denedim, bir süre fayda etti ama sonra geri geldi. Sonunda fark ettim ki beslenme ve stres çok etkili. Şekerli ve yağlı yiyecekleri azalttım, bol su içmeye başladım. Düzenli uyku ve stres kontrolü yapınca egzama büyük ölçüde azaldı. Yanı sıra Alpecin Hybrid Coffein Shampoo da bana iyi geldi, çünkü saç derisini tahriş etmeden temizliyor. Yani sadece ilaç ya da şampuan değil, yaşam tarzı değişikliği de çok fark ettiriyor.

Geri
Üst Alt