Saç Ekimi Acıtır Mı, İşlem Sırasında Ağrı Oluyor Mu?

Ahmet

Kayıtlı Üye
Saç ekimiyle ilgili en çok korktuğum konulardan biri açıkçası acı meselesi. “Acıtmıyor” diyen de var, “dayanılmaz” diyen de. Hangisi doğru, gerçekten anlamak zor. Özellikle iğne konusu beni biraz geriyor. Lokal anestezi yapıldığını biliyorum ama anestezinin kendisi ne kadar acıtıyor, işlem sırasında gerçekten hiçbir şey hissedilmiyor mu, bunu merak ediyorum.

İşlemin saatler sürdüğünü düşününce, uzun süre yatmak ve o süreçte ağrı yaşama ihtimali insanın gözünde büyüyor. Anestezi etkisi geçince ne oluyor, ilk gün ya da ilk gece ağrı oluyor mu, ağrı kesiciyle geçiyor mu, bunlar da kafamı kurcalıyor. Kimisi “hiçbir şey hissetmedim” diyor, kimisi “ilk gün biraz zor” diyor.

Benim ağrı eşiğim çok yüksek sayılmaz, o yüzden bu konuyu net bilmek istiyorum. Sırf korku yüzünden iyi bir kararı ertelemek istemiyorum ama hazırlıksız da yakalanmak istemem. Gerçekten yaşayanların ne hissettiğini duymak benim için daha değerli.

Saç ekimi sırasında ve sonrasında ağrı oluyor mu, acı seviyesi ne kadar?

En acı veren kısım anestezi iğneleri. Onlar da birkaç dakika sürüyor. Sonrasında işlem boyunca hiçbir şey hissetmedim. Abartıldığı kadar değil ama iğneler konusunda dürüst olmak lazım.

Oyla 0
Benim ağrı eşiğim de düşüktü ama düşündüğüm kadar zor olmadı. Anestezi yapıldıktan sonra sadece dokunma hissi oluyor, acı yok. Akşam hafif sızı oldu, ağrı kesiciyle geçti.

Oyla 0
İlk gece biraz gerginlik ve sızlama hissettim ama dayanılmayacak bir şey değildi. Ertesi gün büyük ölçüde rahatladım. En zor kısmı kafada büyütmekmiş.

Oyla 0
Ağrıdan çok uzun süre hareketsiz kalmak yoruyor. Fiziksel acıdan ziyade mental yorgunluk oluyor. Bu da bilerek girince sorun olmuyor.

Oyla 0
Saç ekimi ciddi bir ağrı süreci değil. Anestezi sırasında kısa bir acı var, sonrası oldukça rahat. İlk gün hafif sızı normal ama korkulacak bir şey değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt