Saç Ekimi Başarısı Greft Sayısına Göre Mi Belirlenir?

Ufuk Demiray

Kayıtlı Üye
Saç ekimi araştırırken neredeyse her yerde greft sayısının öne çıkarıldığını görüyorum. “4000 greft”, “5000 greft tek seansta” gibi ifadeler çok sık kullanılıyor. Açıkçası bu da insanın kafasını karıştırıyor. Daha fazla greft = daha iyi sonuç gibi bir algı oluşuyor ama iş gerçekten bu kadar basit mi, emin değilim.

Benim aklıma takılan şey şu: Greft sayısı fazla olunca sonuç otomatik olarak daha mı iyi oluyor? Yoksa saç yapısı, ekim yapılan alan, saçın kalınlığı ve açıları gibi faktörler daha mı belirleyici? Bazı kişiler az greftle çok doğal sonuç almışken, bazıları yüksek greft sayısına rağmen beklentisini karşılayamamış gibi görünüyor.

Bir de donör bölge konusu var. Herkese yüksek greft çıkar mı, yoksa fazla greft almak ileride sorun yaratır mı? Donörü zorlamanın uzun vadede ne gibi etkileri olur, bunu da merak ediyorum. Kliniklerin greft sayısını pazarlama unsuru olarak kullanıp kullanmadığını da sorguluyorum açıkçası.

Bu işe girmeden önce şunu netleştirmek istiyorum: Başarılı bir saç ekimini gerçekten ne belirliyor? Sayı mı, planlama mı, ekip mi? Tecrübe edenlerin görüşü benim için çok daha yol gösterici olur.

Saç ekiminin başarısı gerçekten greft sayısına mı bağlı, yoksa daha önemli faktörler mi var?

Bence greft sayısı tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. Bende 3200 greft ekildi ama doğal duruyor. Arkadaşım 4500 greft yaptırdı, sonuç o kadar iyi değil. Planlama çok daha önemli.

Oyla 0
Donör kalitesi çok kritik. Herkese yüksek greft çıkmaz. Zorlayınca donör bölge seyrekleşiyor. Bu da arkadan bakınca kötü durabiliyor.

Oyla 0
Ön saç çizgisi ve açılandırma bence greft sayısından daha önemli. Az greftle doğru ekim yapılırsa sonuç çok daha doğal oluyor.

Oyla 0
Klinikler greft sayısını pazarlıyor ama işin aslı ekip işi. Aynı greft sayısıyla farklı kliniklerde bambaşka sonuçlar çıkabiliyor.

Oyla 0
Greft sayısı önemli ama tek kriter değil. Asıl başarı; doğru planlama, donörün korunması ve ekimi yapan ekibin tecrübesiyle geliyor. Sayıya değil sonuca odaklanmak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt