Saç Ekimi Öncesi Kullanılan Vitamin Takviyeleri Sonuca Etki Eder mi?

Ufuk Tekin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Önümüzdeki ay saç ekimi operasyonum var ve hazırlık sürecinde birçok kişi bana vitamin takviyeleri kullanmamı önerdi. Özellikle biotin, çinko, B12, D vitamini ve keratin desteklerinin saç köklerini güçlendirdiği, iyileşmeyi hızlandırdığı söyleniyor. Ancak kafamda hâlâ net bir cevap yok: Bu takviyeler gerçekten ekim başarısını artırıyor mu, yoksa sadece genel sağlık için mi faydalı?

Araştırmalarıma göre, operasyon öncesi vitamin desteği almak kan dolaşımını ve saç köklerinin beslenmesini olumlu yönde etkileyebilir. Özellikle biotin ve çinko, saç tellerinin daha güçlü çıkmasına yardımcı olurken, B12 kan hücrelerini destekleyerek iyileşme sürecini hızlandırabiliyor. Ancak burada önemli olan, bu takviyelerin doktor kontrolünde ve kan tahlili sonuçlarına göre kullanılması.

Bazı doktorlar, vitamin eksikliği olmayan kişilerde ekstra takviye almanın büyük bir fark yaratmayacağını söylerken, bazıları ise ekim öncesinde vücudu maksimum seviyede desteklemenin her zaman avantaj sağladığını düşünüyor.

Ben operasyon öncesinde bu konuda doğru adımlar atmak istiyorum. Sizin tecrübeleriniz ne oldu? Saç ekimi öncesi vitamin takviyesi kullananlar faydasını gördü mü?

Ben operasyondan 1 ay önce biotin ve çinko takviyesi kullanmaya başladım. Doktorum kan tahlillerimi yaptıktan sonra eksiklerimi tamamlamamı önerdi. Ekim sonrası saç çıkış sürecim hızlı oldu ve teller daha kalın geldi. Bence faydası kesin var.

Oyla 0
Ben vitamin değerlerim normal olduğu için ekstra takviye almadım, sadece dengeli beslenmeye odaklandım. Yine de ekimim başarılı geçti. Ama vitamin eksikliğiniz varsa mutlaka doktor kontrolünde takviye almak faydalı olur.

Oyla 0
Geri
Üst Alt