Saç Ekimi Süreci Nasıl İlerliyor, İlk Günden Sonuca Kadar Neler Yaşanıyor?

Erkan Demir

Kayıtlı Üye
Saç ekimini uzun zamandır araştırıyorum ama kafamdaki en büyük soru işaretlerinden biri sürecin nasıl ilerlediği. Yani sadece “ekim yapıldı, saç çıktı” gibi anlatılıyor ama aradaki aylar, yaşananlar pek net değil. İlk gün ne oluyor, sonrasında neyle karşılaşıyoruz, bunları bilmek istiyorum.

Ekim günü, ertesi gün, ilk haftalar, şok dökülme süreci… Hepsi ayrı ayrı anlatılıyor ama gerçek deneyim nasıldır pek anlaşılmıyor. Kimisi “çok rahat geçti” diyor, kimisi “psikolojik olarak zor” diyor. Açıkçası sadece operasyon değil, sonrasındaki aylar da beni düşündürüyor.

Özellikle dışarıdan görünüm konusu önemli. İşe giden biri olarak ilk haftalarda görüntü ne kadar dikkat çekiyor, kabuklanma ne kadar sürüyor, sosyal hayata ne zaman rahat dönülüyor bunları merak ediyorum. Bir de ekimden sonra saç çıkmaya başlayana kadar geçen sürede insan ister istemez sabırsızlanıyor mu, bunu da bilmek istiyorum.

Kısacası teorik bilgiler çok ama pratikte yaşanan süreci erkeklerin ağzından duymak istiyorum. Gerçekten bilerek bu yola girmek istiyorum.

Saç ekimi süreci ilk günden sonuç alınana kadar nasıl ilerliyor, neler yaşanıyor?

Benim için ekim günü beklediğimden daha rahattı. Asıl zor olan sonrasıydı. İlk 10 gün kabuklanma, kaşıntı ve görüntü insanı biraz geriyor ama geçici olduğunu bilince rahatlıyorsun.

Oyla 0
İlk ay psikolojik olarak zor. Çünkü saçlar dökülüyor ve “boşa mı yaptım” hissi geliyor. Ama 3. aydan sonra minik çıkışları görünce insan rahatlıyor.

Oyla 0
Sosyal hayata dönüş bende yaklaşık 10 gün sürdü. Şapkayla idare ettim. Asıl sabır isteyen kısım 3–6 ay arası, çünkü değişim yavaş ilerliyor.

Oyla 0
Ekim günü kolay, sonrası sabır işi. İlk aylar moral bozabiliyor ama süreci bilerek girersen panik yapmıyorsun. Sonuç zamanla geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt