Saç Ekimi Yaptıranların Gerçek Sonuçları

Serdar Güner

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar selam,

Uzun süredir saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum ama ne yalan söyleyeyim, internette gördüğüm fotoğraflar kafamı daha da karıştırdı. Çünkü bazı insanların saçları inanılmaz doğal ve gür çıkmış, gerçekten hiç ekim olduğu belli olmuyor. Ama bazı kişilerin de ekim sonrası görüntüleri çok yapay duruyor ya da donör bölgesinde belirgin izler kalmış.

Benim için en önemli şeylerden biri uzun vadeli memnuniyet. Çünkü ilk aylarda çıkan saçlar güzel dursa da ilerleyen dönemde dökülenler oluyor mu, ya da ekilen saçlar inceleyip seyrekleşiyor mu merak ediyorum. Doktorlar genellikle “12 ayı beklemeden yorum yapmayın” diyor. Ama sabırsız bir insan olduğum için ilk 3-4 ayda dökülmeler başlayınca insan moral bozar mı diye düşünüyorum.

Ayrıca bazı forumlarda 1 yıl sonunda %90 memnun olanlar varken, bazılarının “beklediğim kadar çıkmadı” dediğini okudum. Acaba bu tamamen donör bölgenin kalitesi ile mi alakalı, yoksa doktorun el becerisi de çok mu etkili?

Benim çevremde 2 kişi saç ektirdi. Biri İstanbul’da yaptırdı, 1 yılın sonunda saçları çok doğal oldu. Diğeri Bursa’da ektirdi, onun da fena değil ama biraz daha seyrek. Bence herkesin sonucu farklı oluyor ama ortak nokta, sürece sabırla devam etmenin çok önemli olması.

Sizden ricam şu: saç ekimi yaptıranların gerçek sonuçlarını paylaşabilir misiniz? İlk 6 ay nasıldı, 1 yılın sonunda ne kadar fark gördünüz? Gerçekten reklamda görüldüğü gibi mi, yoksa daha farklı mı?

Ben 2023’te FUE yaptırdım. İlk 2 ay boyunca bütün saçlar döküldü, o dönem gerçekten zor geçti. Aynaya bakıp moralim bozuldu ama doktorum hep sabret dedi. 4. aydan sonra minik tüyler çıkmaya başladı, 6. ayda belirginleşti. Şimdi 13. aydayım, saçlarım doğal ve yoğun görünüyor. Kimse saç ektirdiğimi fark etmiyor. İlk 3 ay sabır göstermek çok kritik, ondan sonra süreç çok daha keyifli hale geliyor.

Oyla 0
Benim ekimimden bu yana 10 ay geçti. Açık konuşayım, 2. ayda şok dökülme başlayınca ciddi moralim bozuldu. “Param boşa mı gitti?” diye düşündüm. Ama 3-4. aydan sonra yeni saçlar çıkmaya başladı. Şimdi çok daha gür ve dolgun bir görüntü var. Ön çizgim çok doğal oldu. Tabii hala biraz daha sıklaşma bekliyorum ama şimdiden çok daha genç görünüyorum. Bence sabır en büyük ilaç.

Oyla 0
Benim saç ekimimden sonra ilk 5 ay biraz zor geçti. Çünkü şok dökülme bende uzun sürdü. Arkadaşlarımda 2. ayda toparlayan oldu ama bende 4. ayda anca çıkışlar başladı. 7-8. ayda saçlarım güçlendi, taradığımda elime artık saç gelmemeye başladı. Şimdi 1 yıl oldu, aynaya baktığımda kendimi daha iyi hissediyorum. Çok doğal duruyor, özellikle saç çizgisi yüzüme uyum sağladı. Benim için sonuç kesinlikle tatmin edici oldu.

Oyla 0
Ben Ankara’da bir özel hastanede saç ekimi yaptırdım, 3600 greft ekildi. Şu an 9. aydayım. İlk 2 ayda ciddi bir dökülme yaşadım, hatta 3. ayda bile devam etti. Ama doktorumun dediği gibi kökler içerideydi. 5. aydan sonra saçlarım yavaş yavaş çıkmaya başladı. Şimdi aynaya baktığımda ön çizgim çok doğal görünüyor. Açıkçası ben oldukça memnun kaldım, tek pişmanlığım daha önce yaptırmamış olmak.

Oyla 0
Ben Bursa’da İbrahim Erayhan kliniğinde ekim yaptırdım. 4000 greft ekildi, işlem 7 saat sürdü. İlk başlarda kabuk dökülmeleri ve şok dökülme dönemi gerçekten sinir bozucuydu. Saçların tekrar çıkıp çıkmayacağı konusunda çok endişelendim. 4. aydan sonra saçlar yavaş yavaş çıkmaya başladı, 8. ayda ise bayağı gürleşti. Şimdi 1,5 yılı geçti ve saçlarım çok doğal duruyor. Benim için gerçekten hayat değiştiren bir deneyim oldu. Bursa’da yaptırmama rağmen çok memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt