Saç Ekimi Yaptırmadan Önce Keşke Şunu Bilseydim Dediğiniz Şeyler Var Mı?

Yasin Yıldırım

Kayıtlı Üye
Saç ekimi sürecine girmeden önce çok araştırdığımı sanıyordum ama işin içine girince bazı şeyleri eksik bildiğimi fark ettim. Özellikle sürecin psikolojik tarafı beni şaşırttı. Fiziksel ağrıdan çok belirsizlik ve bekleme insanı yoruyor. Bunu baştan bilseydim belki kendimi daha iyi hazırlardım.

Ayrıca sonuçların herkes için aynı hızda ve aynı şekilde gelmediğini de sonradan anladım. Forumlarda okuduklarım beni yanlış beklentiye sokmuş olabilir. Bazı şeyleri yaşayarak öğreniyorsun ama keşke baştan bilinseydi dediğim noktalar var. Belki yeni yaptıracak olanlar için bu tecrübeler yol gösterici olur.

Saç ekimi yaptırmadan önce bilseydiniz süreci daha rahat geçirmenizi sağlayacak şeyler neler olurdu?

Keşke psikolojik olarak bu kadar yıpratıcı olacağını bilseydim. Süreçte en zor kısım beklemek. Bunu baştan kabul edince insan kendini daha iyi yönetebiliyor.

Oyla 0
Ben herkesin sürecinin farklı ilerlediğini bilmek isterdim. Kendimi başkalarıyla çok kıyasladım, bu da stresi artırdı. Bunu yapmamak gerektiğini sonradan öğrendim.

Oyla 0
Şok dökülmenin bu kadar moral bozucu olacağını bilmiyordum. Bilsem daha hazırlıklı olurdum. O dönemde panik yapmak tamamen gereksizmiş.

Oyla 0
Sonucun 12 ayda netleştiğini gerçekten kavramamışım. Erken aylarda değerlendirme yapmak insanı yıpratıyor. Sabır kelimesi boşuna söylenmiyor.

Oyla 0
Klinikle iletişimin ne kadar önemli olduğunu bilmek isterdim. Sorularına cevap alamayınca insan daha çok strese giriyor. Bu da süreci gereksiz zorlaştırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt