Saç Ekiminde Tek Seansta Kaç Greft Ekilir?

Hüseyin Akar

Kayıtlı Üye
Uzun süredir saç ekimiyle ilgili araştırma yapıyorum. Açıkçası işin teknik tarafı kadar söylenen rakamlar da kafamı karıştırıyor. Bir klinik “tek seansta 5000 greft rahat çıkar” derken, başka bir yer 3000’in üstünü önermiyor. İnternetteki yorumlar da birbirini tutmuyor. Kimisi yüksek greftle çok iyi sonuç aldığını söylüyor, kimisi “fazla greft ekildi, donör alan zayıfladı” diye şikâyet ediyor.

Benim durumumda ön çizgi ve tepe bölgesinde seyrelme var ama tamamen açılmış değil. Bu yüzden tek seansta kaç greft ekilmesi gerektiğini anlamaya çalışıyorum. Doktorların çoğu bunun kişiye göre değiştiğini söylüyor ama insan yine de bir ortalama duymak istiyor. Donör alanın kapasitesi, saç kalınlığı ve açıklığın durumu gibi faktörlerin etkili olduğunu biliyorum. Yine de “ideal” denen bir aralık var mı, onu merak ediyorum.

Bazı arkadaşlarım 2500–3000 greftle doğal sonuç aldığını anlatırken, bazıları 4000 greft ekilmesine rağmen hâlâ seyrek göründüğünden bahsediyor. Burada sayıdan çok planlamanın önemli olduğunu düşünüyorum ama yine de yanlış bir karar vermekten çekiniyorum. Sonuçta bu geri dönüşü kolay olmayan bir işlem ve tek seansla işi bitirmek herkesin isteği.

Bu konuda gerçekten deneyim yaşamış kişilerin yorumları benim için daha yol gösterici oluyor. Sizce tek seansta ekilen greft sayısını belirlerken en kritik kriter hangisi olmalı?

Eşim geçen yıl saç ekimi yaptırdı, yaklaşık 3400 greft ekildi. Doktoru özellikle donör alanı korumaya çalıştı. İlk başta sayı az gibi gelmişti ama sonuç beklediğimizden iyi oldu. Bence tek seansta yüksek greftten çok, saçın çıkış yönü ve dağılımı önemli. Doğal görünüm sayıdan bağımsız oluyor.

Oyla 0
Ben kardeşimin sürecini yakından takip ettim. Ona 4200 greft ekildi ama operasyon sonrası donör alanı uzun süre toparlanamadı. Sonuç fena değil ama ikinci bir ekim düşünülüyor. Bu yüzden tek seans her zaman avantajlı değil. Doktorun gerçekçi olması bence en önemli nokta.

Oyla 0
Forumlarda çok okudum, herkes farklı şey söylüyor. Ama genel olarak tek seansta 3000–4000 greft aralığı sık geçiyor. Yine de her kafa yapısı farklı. Ben fotoğraflar üzerinden değerlendirme yaptırmıştım ve sonrasında yerinde kontrol sonucu 3500 greft ekildi rahatım.

Oyla 0
Ben biraz daha temkinliyim. Tek seansta yüksek greft ekimi bana riskli geliyor. İleride tekrar gerekebilir diye düşünüyorum. Az ama düzgün ekim bana daha mantıklı geliyor. Sonuçta saç ekimi bir maraton gibi, tek hamlede bitmeyebilir.

Oyla 0
Araştırırken fark ettim, yüksek greft söyleyen klinikler genelde reklam odaklı. Ben danışmanlıkta saç kalınlığı, açıklık ve yaş faktörünün daha çok konuşulduğu yeri tercih ettim. Sonuç henüz yeni ama süreç düzgün ilerliyor.

Oyla 0
Tek seansta her şeyi bitirme fikri kulağa hoş geliyor ama gerçekçi olmayabiliyor. Ben ileriyi düşünerek orta seviye bir ekim yaptırdım. Gerekirse ikinci seans olur dedim. Şu anki halimden memnunum, acele etmeye gerek yok.

Oyla 0
Ben 2022’de saç ektirdim, yaklaşık 3300 greft ekildi. Başta az gibi gelmişti ama zamanla doğru karar olduğunu anladım. Donör alanım temiz kaldı ve görüntü doğal oldu. Doktorum özellikle “maksimum değil, optimum” dedi. Bence bu işte sayıdan çok mantıklı planlama önemli.

Oyla 0
Bir arkadaşım 4800 greft ektirdi, sonuç fena değil ama donör bölgesi hâlâ seyrek. Benim için bu biraz uyarıcı oldu. Herkesin kafası bir değil, o yüzden tek rakama odaklanmak yanlış. İkinci ekim ihtimali de hesaba katılmalı diye düşünüyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt