Saç Ekiminden Sonra PRP Mi Mezoterapi Mi Daha Mantıklı?

Hasan Bulut

Kayıtlı Üye
Saç ekiminden sonra sürecin ekimle bitmediğini yavaş yavaş anlıyorum. Klinik ekimden sonra PRP ya da mezoterapi önerdi ama açıkçası hangisinin gerçekten gerekli olduğunu tam kavrayamadım. Bazıları “PRP şart” diyor, bazıları ise “mezoterapi daha mantıklı” diye yazmış. Hatta ikisini de yaptıranlar var.

Ben şu an 5. aydayım, çıkışlar var ama daha güçlü ve hızlı olsun istiyorum. Boşuna para harcamak istemiyorum ama faydalı olacak bir şeyi de atlamak istemem. Klinik ikisinin de yararlı olduğunu söylüyor ama doğal olarak net bir karşılaştırma yapmıyor. Forumlarda okudukça kafa daha da karışıyor.

Saç ekiminden sonra PRP mi mezoterapi mi yaptırmak gerçekten daha mantıklı bir tercih olur?

Ben PRP yaptırdım çünkü kendi kanından olduğu için bana daha mantıklı geldi. Çıkışları hızlandırdığını net söyleyemem ama saç kalitesi zamanla arttı. En azından psikolojik olarak “destek oldum” hissi verdi, bu bile benim için önemliydi.

Oyla 0
Mezoterapiyi tercih ettim çünkü vitamin ve mineral desteği daha somut geliyor bana. PRP biraz daha belirsiz gibi gelmişti. Mezoterapiden sonra saç tellerim kalınlaştı, bu farkı hissettim ama mucize beklememek lazım.

Oyla 0
Ben ikisini de yaptırdım ama arada ciddi fark var mı dersen emin değilim. Belki süreci destekliyor ama asıl işi zaman yapıyor. Yine de maddi durum uygunsa yapılabilir, şart mı dersen hayır.

Oyla 0
Bence ikisi de zorunlu değil. Ekim doğru yapıldıysa saç zaten çıkıyor. PRP ve mezoterapi daha çok destek amaçlı. Ben yaptırmadım, sonuçtan da memnunum.

Oyla 0
Klinikler genelde paket olarak satmayı seviyor. Faydasız demem ama olmazsa olmaz da değil. Beklentini buna göre ayarlarsan hayal kırıklığı yaşamazsın.

Oyla 0
Geri
Üst Alt