Saç Ekimine Nasıl Hazırlanmalıyım?

Halit Akdemir

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Önümüzdeki ay, 25 Haziran’da saç ekimi yaptırmayı planlıyorum. Açıkçası bu noktaya gelmek benim için kolay olmadı… Bazı olumsuz sebepler nedeniyle saçlarımın belirli bölgelerinde ciddi seyrelmeler oluştu. Uzun süre kabullenmekte zorlandım ama artık bu sorunu daha fazla ertelemek istemiyorum. O yüzden saç ekimi yaptırmaya karar verdim ve tercihim İstanbul’daki Estehair saç merkezi oldu.

Yaptığım araştırmalarda bu merkezin sadece ekim sürecine değil, sonrasına da ciddi destek verdiğini öğrendim. Bu da benim için çok önemliydi çünkü sürecin tek günle sınırlı olmadığını biliyorum. Ama şu an asıl kafama takılan konu şu:

Saç ekimi öncesinde nelere dikkat etmem gerekiyor?
Yani operasyon günü yaklaşırken nasıl bir hazırlık yapmalıyım, hangi ürünleri kullanmalı ya da kullanmamalıyım, neleri yememeliyim, hangi ilaçları bırakmalıyım gibi konularda ciddi bir bilgi eksikliğim var. İnternette çok şey yazıyor ama birbirini çürüten bilgilerle dolu, bu yüzden deneyim sahibi insanlardan fikir almak istiyorum.

Daha önce saç ektiren varsa:
👉 Ekim öncesi dönemde neler yaptınız?
👉 “Keşke bunu önceden bilseydim” dediğiniz detaylar nelerdi?
👉 Hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendinizi nasıl hazırladınız?

Benim gibi yeni başlayacaklar için deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Gerçekten bu süreci doğru geçirmek istiyorum.

Teşekkürler şimdiden 🙏

Öncelikle, Estehair saç merkezini tercih ettiğin için harika bir seçim yapmışsın, çünkü araştırmalarım sonucunda buradaki saç ekimi uzmanlarının işinde çok iyi başarılara imza attığını biliyorum.

Saç ekimi öncesi uzmanlara göre, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalısın. Bu maddeler kan dolaşımını etkileyerek saç ekiminin başarısını olumsuz etkileyebilir. Bu detayı aklından çıkarma! Bunların dışında fazla stres yapma ve sadece o güne kadar sakinlikle operasyona gireceğin günü beklemelisin. Şimdiden çok geçmiş olsun.

Oyla 0
Saçlarını ektirmeden önce düzenli beslenmeye devam etmek, ekilecek saçlara sağlıklı bir altyapı oluşturabilir. Çünkü ekilen saçların saç derisinde sağlıklı bir şekilde tutunması ve büyümesi için derinin onları beslemesi gerekiyor. Bu yüzden sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni saç ekimi öncesinde bana göre önemlidir.

Oyla 0
Öncelikle geçmiş olsun. Saç ektirmeden önce tavsiyem, vücudunun ihtiyaç duyduğu proteini ve vitaminleri almaya özen göstermen. Saçlar genellikle ekildikten sonra daha kaliteli bir beslenmeye ihtiyaç duyar, bu yüzden sağlıklı beslenme alışkanlıklarını güçlendirmek önemlidir.

Oyla 0
Benim abim de Estehair'i tercih etmişti ve gerçekten başarılı bir saç ekimi yaptılar. Ancak ekim öncesi nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkçası o da bilmiyordu. Neyse ki, ekim süreci hızlı ilerledi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt