Saç Ektirdikten 1 Ay Sonra Ne Yapılmalı?

Doğan Özükar

Kayıtlı Üye
Saç ekimimin üzerinden tam bir ay geçti. İlk günlerde kabuklanma, kaşıntı ve kızarıklık dönemini atlattım. Şu anda görünüm olarak daha rahatım ama aynı zamanda endişeliyim. Çünkü son haftalarda ekilen saçların bir kısmı dökülmeye başladı. Doktor “şok dökülme normaldir” dedi ama insan görünce ister istemez panikliyor.

Bir ayda hala tam oturmamış bir görüntü var. Dokunmaya korkuyorum, yıkarken bile çok nazik davranıyorum. Ama çevremden “artık masaj yapmaya başla” ya da “vitamin takviyesi al” gibi tavsiyeler alıyorum. Kafam karıştı açıkçası.

Bu dönemde bazı kişiler spora, denize başlamış bile. Ben hâlâ yıkarken bile endişeliyim.

Sizce saç ekiminden sonraki 1. ayda neler yapılmalı, nelerden uzak durulmalı? Gerçekten bu süreçte bakım fark yaratıyor mu?

Kardeşim, 1. ay sabır ayı. Şok dökülme tamamen normal. Masajı 4. haftadan sonra yavaş yavaş yapabilirsin ama sert davranma. Vitamin ve biotin takviyesi başlamak için tam zamanı.

Oyla 0
Ben 1. ayda doktorun verdiği losyonu kullanmaya devam ettim, başka hiçbir şey yapmadım. En önemli şey kafayı rahat bırakmak. Saç kökleri içeride tutunuyor, dıştan görünene takılma.

Oyla 0
Benim dökülme 5. haftada başladı, panik oldum ama sonra düzeldi. 1. ayda saçlar dökülür ama kök kalır. Şu an 5. aydayım, yeniden çıkıyorlar.

Oyla 0
İlk ayda bence sadece nazik yıkama ve düzenli beslenmeye odaklan. Ne spor ne ağır hareket. Köklerin sağlamlaşması için vücut enerjisini oraya yönlendir.

Oyla 0
Benim doktorum “1. ayda kafa masajına geç” demişti. Günde 5 dakika parmak uçlarıyla yapınca kan dolaşımı artıyor. Yalnız tırnakla dokunma.

Oyla 0
Geri
Üst Alt