Saç Ektiren Biri Saç Şekillendirici Ürün Kullanabilir mi?

Raşit Atmaca

Kayıtlı Üye
Saç ektireli 5 ay oldu. İlk zamanlar sadece doktorun önerdiği ürünleri kullandım. Şampuan, losyon, vitamin derken her şey yolundaydı. Fakat son birkaç haftadır saçlar uzadı, aynada biraz şekil vermek istedim. Özellikle sabah işe giderken dağınık görüntü moralimi bozuyordu. Geçen hafta çok az wax sürdüm, başta güzel görünüyordu ama birkaç gün sonra saç derimde kaşıntı ve hafif kızarıklık çıktı.

Sonra fark ettim, kullandığım ürün alkol bazlıymış. Doktorum “ilk 6 aya kadar kimyasal içerikli ürün kullanma” demişti ama meraktan erken davrandım. Şimdi sadece su bazlı ve doğal içerikli ürünleri araştırıyorum. Bazı arkadaşlar 3. aydan sonra kullanmaya başlamış, kimine dokunmamış ama bazıları ciddi dökülme yaşadığını söylüyor. Herkesin derisi farklı tepki veriyor anlaşılan.

Şu an kararsızım. Görüntü düzgün olsun istiyorum ama ekilen köklere zarar vermekten de korkuyorum. Saç derisi hâlâ hassas sonuçta.

👉 Sizce saç ekimi sonrası hangi ayda ve hangi tür ürünle başlamak en doğru olur?

Ben 4. ayda denemeye başladım ama çok dikkat ettim. Su bazlı ve kokusuz jel kullandım, hiçbir tahriş yaşamadım. En önemlisi, ürünü çok az miktarda kullanmak. Deriye bastırmadan, sadece uçlara uygulamak gerekiyor. Ayrıca gün sonunda mutlaka yıkamak şart. Herkesin cildi farklı tepkiler veriyor ama sabırlı olursan hem saçın korunur hem istediğin şekli alırsın.

Oyla 0
Ben biraz acele ettim, 3. ayda wax sürdüm ve hemen hata olduğunu anladım. Kaşıntı, dökülme ve tahriş yaptı. Doktorum kızdı, “6. aydan önce elini sürme” dedi. O günden beri sadece doğal yağlarla bakım yapıyorum. Şimdi 7. aydayım, gayet memnunum. Artık saçlar şekil alıyor, ama kimyasal ürünlere bir daha yaklaşmam. Sabır gerçekten çok önemliymiş.

Oyla 0
Benim doktorum çok netti: “En az 6 ay bekle, sonra hafif ürünle başla.” Ben de öyle yaptım. 7. aydan sonra su bazlı sprey denedim, gayet iyi gitti. Önemli olan derinin tamamen iyileşmesini beklemek. Acele edince kökler zedeleniyor. Şimdi saçlarım doğal duruyor ama istersem şekil alıyor. Her şeyin bir zamanı var, sabırla beklemek en doğru karar.

Oyla 0
Ben doğal içerikli ürünlere yöneldim. Aloe vera bazlı bir krem buldum, 5. aydan sonra kullanmaya başladım. Ne dökülme oldu ne tahriş. Hatta saç daha yumuşak oldu. Kimyasal ürünlerin riski büyük. Her gün kullanmıyorum, haftada bir yeterli oluyor. Saç ekimi sonrası sabır kadar doğru ürün seçimi de çok önemli. Herkesin derisi aynı değil, dikkatli olmak lazım.

Oyla 0
Benim deneyimim şunu gösterdi: sadece ürün değil, nasıl sürdüğün de çok fark ediyor. Ben parmak uçlarımla nazikçe uyguluyorum, bastırmadan. Ayrıca ürünü saç diplerine değil, sadece uçlara sürmek gerekiyor. 6. ayda başladım, hiçbir sorun yaşamadım. Günde birkaç saat duruyor sonra yıkıyorum. Bence esas mesele denge. Ne fazla ne eksik; sabırla ilerlemek en güzeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt