Saç Ektirmeden Önce Denenmesi Gereken Şeyler Neler?

Tolga Korkmaz

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi ilerleyince insanın aklına doğal olarak saç ektirme geliyor ama açıkçası bu kararı hemen vermek istemiyorum. Hem maddi hem de psikolojik olarak büyük bir adım. O yüzden “ektirmeden önce gerçekten denenmesi gereken şeyler var mı” sorusu kafamı kurcalıyor. Belki de bazı adımları atlamadan ilerlemek daha mantıklıdır.

Çevremde saç ektirenler var, memnun olan da var, keşke biraz daha bekleseydim diyen de. Ortak noktaları ise çoğunun ektirmeden önce çok da araştırma yapmamış olması. Ben bu noktada daha temkinli olmak istiyorum. Dökülmenin tipi, hızı, ne kadar ilerleyeceği gibi konular netleşmeden ektirmeye girmek doğru mu emin değilim.

Şampuanlar, bakım ürünleri, medikal çözümler, yaşam tarzı değişiklikleri… Bunların hangisi gerçekten denenmeli, hangisi zaman kaybı ayırt etmek zor. Ama ektirme geri dönüşü zor bir işlem olduğu için “keşke önce şunu deneseydim” demek istemiyorum. En azından süreci yavaşlatmak ya da durumu netleştirmek mümkünse bunu öğrenmek istiyorum.

Saç ektirme kararını bilinçli vermek istiyorum. O yüzden gerçek deneyimlere ihtiyacım var.

Saç ektirmeden önce mutlaka denenmesi gereken, gerçekten faydasını gördüğünüz şeyler neler oldu?

Ben saç ektirmeden önce doktora gidip net teşhis aldım. Bu en doğru adım oldu. Dökülmenin tipi ve hızı belli olunca ne yapılabileceğini de gördüm. Keşke herkes önce bunu yapsa. Rastgele ürün denemek yerine bilinçli ilerlemek daha mantıklı.

Oyla 0
Ektirmeden önce saç dökülmesini yavaşlatmaya odaklandım. Medikal çözümlerle bir süre idare ettim. Bu süreçte ektirmeye gerçekten hazır olup olmadığımı da anladım. Acele karar vermemek bana zaman kazandırdı.

Oyla 0
Benim için en önemli şey beklentiyi ayarlamak oldu. Ektirme her şeyi çözmüyor. Önce saçın mevcut durumunu kabullenmek gerekiyor. Bakım ve doğru alışkanlıklarla bir süre daha idare edebildim.

Oyla 0
Saç ektirmeden önce mutlaka birkaç farklı uzmana danışılmalı. Tek bir görüşle hareket etmek riskli. Bana söylenenlerle yaşadıklarım örtüşmeyince bakış açım değişti. Bilgi toplamak şart.

Oyla 0
Ben acele ettim ve pişman olmadım ama keşke önce süreci daha iyi analiz etseydim diyorum. Ektirme son adım olmalı. Önce dökülmeyi anlamak, sonra karar vermek daha sağlıklı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt