Saç Elektriklenmesini Azaltmak İçin Evde Ne Yapabilirim?

Seda Sönmez

Kayıtlı Üye
Her sabah aynaya baktığımda saçlarımın ne yöne gideceğine kendisinin karar verdiğini düşünüyorum. Ne kadar tararsam tarayayım, 10 dakika sonra teller havalanıyor, uçlar kabarıyor, alnımın etrafında minik tüyler dans ediyor. Özellikle kuru havalarda bu durum daha da belirgin. Artık fön bile işe yaramıyor; saçım dümdüzken bile statik elektrik sanki inatla geri dönüyor.

Piyasadaki ürünleri denedim ama çoğu sadece anlık etki yaratıyor. Sprey sıkınca saçım sönüyor, krem sürünce ağırlaşıyor. Ben saçımın doğal halini koruyarak bu sorunu çözmek istiyorum. Evde yapılabilecek, yağlandırmadan elektriklenmeyi azaltan doğal bir yöntem var mı acaba? Duştan sonra mı, kurutmadan önce mi yapmak daha doğru olur emin değilim.

Gerçekten etkili bir rutin veya karışım bulan varsa paylaşır mı? Saçımın doğal şeklini bozmadan bu kabarma savaşını kazanmak istiyorum.

Çözüm
Pamuklu havlu yerine mikrofiber havlu kullanmak bile fark ediyor. Pamuk fazla sürtünme yaratıyor, bu da elektriklenmenin ana sebebi. Mikrofiber havlu saçın doğal yağını koruyor, kururken bile kabarma az oluyor. Küçük bir değişiklik ama etkisi büyük.
Elektriklenme için en iyi çözüm bence argan yağı. Saçım kuruduktan sonra sadece bir damla avuç içinde ısıtıp uçlara sürüyorum. Yağlandırmadan yumuşatıyor, statik etkisini hemen alıyor. Özellikle soğuk havalarda fark inanılmaz. Düzenli kullandığımda saçım daha sakin duruyor.

Ben evde doğal bir sprey hazırladım: su, birkaç damla lavanta yağı ve biraz aloe vera jeli. Karıştırıp spreyle uyguluyorum. Saçı nemlendiriyor ama ağırlaştırmıyor. Elektriklenmeyi ciddi şekilde azaltıyor, ayrıca çok hoş bir koku bırakıyor.

Kurutma alışkanlığını değiştir. Yüksek ısı elektriklenmeyi artırıyor. Ben artık düşük ısıda kurutuyorum ve kurutmadan önce saça hindistancevizi yağı bazlı bir serum sürüyorum. Hem nem dengesini koruyor hem saç daha pürüzsüz oluyor.

Pamuklu havlu yerine mikrofiber havlu kullanmak bile fark ediyor. Pamuk fazla sürtünme yaratıyor, bu da elektriklenmenin ana sebebi. Mikrofiber havlu saçın doğal yağını koruyor, kururken bile kabarma az oluyor. Küçük bir değişiklik ama etkisi büyük.

Çözüm
Benim kurtarıcım soğuk su durulaması oldu. Duşun sonunda saçımı kısa süre soğuk suyla yıkıyorum. Kütiküller kapanıyor, saç daha düz ve parlak kalıyor. Hem elektriklenme azalıyor hem saçın doğal parlaklığı geri geliyor.

Geri
Üst Alt