Saç En Hızlı Nasıl Uzatılır, Gerçekten İşe Yarayan Yöntemler Neler?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Saç uzatma konusu benim için uzun zamandır biraz sabır testi gibi. Çoğu zaman kestikten sonra pişman olanlardanım ve “keşke biraz daha hızlı uzasa” dediğim çok oldu. İnternette bu konuyla ilgili o kadar fazla yöntem var ki, hangisi gerçekten işe yarıyor ayırt etmek zorlaşıyor. Yağlar, maskeler, vitaminler, masajlar… Hepsi kulağa mantıklı geliyor ama hepsini aynı anda yapmak da mümkün değil.

Kendi adıma söyleyeyim, saçımı uzatmaya çalışırken en çok zorlandığım şey süreklilik. Bir süre çok özen gösteriyorum, sonra günlük hayatın temposunda aksıyor. O yüzden gerçekten fark yaratan, uygulanabilir yöntemleri merak ediyorum. “Saç bir gecede uzamaz” bunu biliyorum ama en azından uzama sürecini destekleyen şeyler neler, bunu netleştirmek istiyorum.

Ayrıca herkesin saç yapısı farklı. Kimi ince telli, kimi kalın telli, kimi dalgalı. Bu yüzden “bende işe yaradı” denilen her şey herkeste aynı sonucu vermiyor. Gerçekçi beklentilerle ilerlemek daha sağlıklı gibi geliyor.

Saçı en hızlı şekilde uzatmak için gerçekten işe yarayan yöntemler neler?

Bende en çok işe yarayan şey saç derisi masajı oldu. Düzenli yaptığım dönemlerde uzamanın hızlandığını fark ettim. Yağ olarak da ağır şeylerden kaçındım. Bir de saçı çok sıkı toplamamayı öğrendim, bu gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Beslenmenin etkisini hafife almamak lazım. Demir ve protein eksikliği varken ne yaparsan yap olmuyor. Kan değerlerimi düzelttikten sonra saçım daha hızlı uzamaya başladı. Dıştan bakım tek başına yeterli değil.

Oyla 0
Ben yıllarca mucize maske aradım ama en büyük farkı düzenli bakım ve sabır yarattı. Isıdan uzak durmak ve saç uçlarını korumak uzama sürecini hızlandırıyor gibi hissediyorum.

Oyla 0
Saçı yıkama sıklığını azalttıktan sonra daha sağlıklı uzadığını fark ettim. Sürekli yıkamak uçları kurutuyor. Uzun vadede daha az kırık oluşuyor.

Oyla 0
Bence en etkili yöntem kombinasyon. Masaj, doğru beslenme ve ısıdan uzak durma birlikte olunca fark ediliyor. Tek bir mucize yok ama doğru alışkanlıklar gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt