Saç Kazıtmak Saçı Gürleştirir mi? Deneyenlerin Yorumları ve Gerçek Sonuçlar

Daniel

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu var. Benim saçım son birkaç yıldır seyrekleşmeye başladı. Özellikle ön kısımlar açıldı, tepe de inceliyor. Çevremden sürekli aynı şeyi duyuyorum: “Saçını kazıt, gürleşir.” Açıkçası emin olamıyorum, bu işin bilimsel bir tarafı var mı yoksa tamamen kulaktan dolma bir inanış mı?

Bazı arkadaşlarım “kazıttım, gerçekten saçım daha gür çıktı” diyor. Ama bazılarında hiçbir fark olmadığını hatta saç dökülmesinin devam ettiğini duydum. İnternette araştırınca da çok farklı yorumlar var. Kimi “saç köklerine etki etmez, sadece daha sert uzadığı için gür gibi görünür” diyor, kimisi de “düzenli kazıtınca kökler güçleniyor” diyor. Açıkçası kafam çok karışık.

Benim saçım ince telli ve seyrek. Aslında kazıtmayı düşünmemin bir sebebi de daha temiz ve bakımlı görünmek. Çünkü saçım uzayınca boşluklar daha çok belli oluyor. Ama eğer gerçekten kazıtmak saçı gürleştirmiyorsa boşuna uğraşmak istemem.

Aranızda saçını kazıtıp bir süre uzamasını bekleyen oldu mu? Gerçekten daha gür çıktığını fark ettiniz mi? Yoksa bu tamamen bir efsane mi? Özellikle saç dökülmesi yaşayan ya da saç yapısı ince olan kişilerin deneyimlerini duymak isterim.

Kısacası sorum şu: Saç kazıtmak gerçekten saçı gürleştirir mi, yoksa sadece psikolojik bir etki mi yaratır? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Belki ben de bu yaz saçımı sıfıra vurdurup deneme yaparım.

Ben üniversite yıllarında saçımı birkaç kez tamamen kazıttım. Açık konuşayım, saçın gürleştiğini düşünmüyorum. Çünkü saç kökünü kazıtmak değiştirmiyor, sadece saç uzarken uçları kalın görünüyor. Bu da ilk başta gürleşmiş gibi bir izlenim yaratıyor. Benim saçım ince telliydi, kazıtınca biraz daha sert çıktı ama seyrek yerlerde herhangi bir değişim olmadı. O yüzden eğer amacın dökülmeyi durdurmaksa pek işe yaramaz. Ama pratik olarak görüntüyü toparlıyor, daha düzenli hissettiriyor.

Bende biraz farklı oldu. Saçımı bir dönem sürekli kazıttım, yaklaşık 1 yıl boyunca makineyle 0 numara yaptım. O süreçte saçım daha güçlü uzamaya başladı, özellikle yanlarda yoğunluk arttı. Tepe bölgem yine açılmaya devam etti ama genel olarak saç telleri daha sertleşti. Gürleşme tam anlamıyla olmadı ama saçın görünümü daha tok durdu. Bence kişiden kişiye değişiyor. Bazılarında fark yaratıyor, bazılarında hiç etki etmiyor.

Benim saçım çok seyrek olduğu için “kazıtınca gürleşir” lafına inanıp denedim. Üç kez kazıttım, her defasında aynı sonucu aldım: fark yok. Saç yine aynı şekilde çıktı. Sadece dipten geldiği için daha koyu ve kalın görünüyor, ama birkaç hafta sonra yine eski haline dönüyor. Doktorumla da konuşmuştum, bilimsel olarak saç kazıtmanın köke etkisi yokmuş. Yani dökülme varsa devam ediyor. Yalnız avantajı şu: Seyrek saçın yarattığı kötü görüntü yerine kısa ve düzenli bir görünüm sağlıyor.

Geri
Üst Alt