Saç Kesimi Öncesi Fotoğraf Göstermek Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Saç kestirmeden önce neredeyse herkes gibi ben de mutlaka beğendiğim bir saç modelinin fotoğrafını kaydediyorum. Kuaföre giderken o fotoğrafı gösterince sonuç daha net olur sanıyorum ama çoğu zaman birebir aynı şey ortaya çıkmıyor. Bu da bende “fotoğraf göstermek gerçekten işe yarıyor mu” sorusunu doğuruyor.

Fotoğraftaki saç genelde profesyonel ışık altında, fönlü ve şekillendirilmiş oluyor. Benim saç yapım, yüz şeklim ve günlük hayatım ise tamamen farklı. Buna rağmen ister istemez bilinçaltımda o görüntüyü bekliyorum. Sonuç farklı olunca hayal kırıklığı yaşanıyor ve kuaföre kızmak ya da kendimi suçlamak arasında kalıyorum.

Bazen de fotoğraf göstermeden anlatmaya çalışınca bu sefer yanlış anlaşılma oluyor. Ne istediğimi kelimelerle anlatmak zor geliyor. Bu yüzden fotoğraf mı daha mantıklı, yoksa sadece fikir vermek için mi kullanılmalı, bunu netleştirmek istiyorum.

Saç kesimi öncesi fotoğraf göstermek gerçekten doğru sonucu almaya yardımcı oluyor mu?

Fotoğraf birebir sonuç almak için değil, fikir vermek için işe yarıyor. Ben bunu kabullendikten sonra hayal kırıklığım azaldı. Fotoğraf sayesinde kuaför neyi sevdiğimi anlıyor ama aynısını beklemiyorum.

Oyla 0
Tek fotoğraf göstermek yerine birkaç farklı açıdan örnek göstermek daha faydalı oluyor. Böylece kuaför sadece modeli değil, tarzı da anlıyor. Ben bu şekilde daha iyi sonuç aldım.

Oyla 0
Saç yapısı çok belirleyici. İnce telli saçla kalın telli saç aynı durmuyor. Fotoğraf göstermek işe yarıyor ama beklentiyi buna göre ayarlamak gerekiyor.

Oyla 0
Fotoğraf göstermeden anlatmak çoğu zaman daha zor. Görsel destek iletişimi kolaylaştırıyor ama birebir aynısı olacakmış gibi düşünmek yanlış.

Oyla 0
Fotoğraf yerine “şu uzunluk, şu yoğunluk” gibi net ifadelerle birlikte fotoğraf göstermek en sağlıklısı. Ben bu yöntemi kullanınca pişman olmadım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt