Saç Kesimi Öncesi Kuaföre Ne Söylemek Gerçekten İşe Yarıyor?

Oya Tamer

Kayıtlı Üye
Kuaföre gitmeden önce kafamda bir sürü şey oluyor ama koltuğa oturduğumda hepsi yarım yamalak çıkıyor. “Biraz kısalsın”, “doğal olsun”, “çok kat istemiyorum” diyorum ama sonuç çoğu zaman tam da söylediğim gibi olmuyor. Sonra da “ben mi yanlış anlattım” diye düşünüp duruyorum.

Artık fark ettim ki sorun sadece ne istediğimi söylemek değil, ne istemediğimi de net anlatamamak. Çünkü kuaförle konuşurken bazı şeyleri varsayıyoruz. Benim “çok kısa değil” dediğim şeyle onun anladığı şey aynı olmayabiliyor. Bu da kesim bittikten sonra hayal kırıklığına dönüşüyor.

Bir de evde saçımı nasıl kullandığımı çoğu zaman söylemiyorum. Oysa saçımı her gün fönlemediğim, çoğu zaman doğal haliyle kullandığım gerçeği kesimi doğrudan etkiliyor. Bunları baştan anlatmadığımda, ortaya çıkan saç bana uygun olmuyor. Bu sefer gerçekten doğru şeyleri söyleyip pişman olmamak istiyorum.

Saç kesimi öncesinde kuaföre hangi detayları net bir şekilde söylemek gerçekten sonucu değiştiriyor?

Benim için dönüm noktası “ne istemiyorum” listesini netleştirmek oldu. “Çok kat istemiyorum”, “ense çok kısa olmasın”, “fönsüz de güzel dursun” gibi net cümleler kurunca sonuçlar ciddi şekilde değişti. Yuvarlak ifadeler yerine net sınırlar koymak çok işe yarıyor.

Oyla 0
Evde saçını nasıl kullandığını mutlaka anlatmak gerekiyor. Ben eskiden bunu söylemezdim. Kuaför fönlü hayal ediyormuş meğer. “Ben her gün uğraşamam” dediğimden beri kesimler çok daha kullanışlı oluyor.

Oyla 0
Fotoğraf gösterirken “şu değil, bu” diye ayırmak çok önemli. Ben artık beğenmediğim detayları özellikle işaret ediyorum. Sadece beğendiğini göstermek yetmiyor, istemediğini de göstermek gerekiyor.

Oyla 0
Kesim sırasında konuşmak da önemli. Eskiden sessiz kalıyordum ama şimdi ara ara soruyorum. “Biraz daha kısalacak mı?”, “Bu katlar böyle mi kalacak?” gibi. Anında müdahale etmek, sonradan üzülmekten daha iyi.

Oyla 0
Kuaförüm bana “senin günlük hayatını bilmeden iyi kesim yapamam” demişti. O günden sonra saçımı nasıl kullandığımı, neye vakit ayıramayacağımı net anlatıyorum. İlk defa gerçekten bana uygun kesimler yaptırmaya başladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt