Saç Kesimi Yüz İfademi Neden Bu Kadar Değiştiriyor?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Saçımı kestirdiğimde fark ettiğim ama tam adını koyamadığım bir şey var: Yüz ifadem ciddi şekilde değişiyor. Bazen daha sert, bazen daha yorgun, bazen de olduğumdan daha ciddi göründüğümü hissediyorum. Saç kötü değil ama yüzümle birlikte verdiği ifade beni rahatsız ediyor.

Özellikle fotoğraflarda bu etki çok daha belirgin oluyor. Günlük hayatta çok fark etmediğim şeyler, fotoğraflarda gözüme çarpıyor. Saçım yüzümü aşağı çekiyor mu, hatlarımı mı sertleştiriyor anlayamıyorum. Ama bildiğim bir şey var, aynı ben olmama rağmen ifade değişiyor.

Bu durum insanın özgüvenini de etkiliyor. Çünkü saç kestirmek genelde kendini iyi hissetmek için yapılan bir şeyken, ben tam tersini yaşamaya başladım. Artık kesimden önce “yüzüm nasıl görünecek” diye düşünüyorum. Bunun neden olduğunu ve önlenip önlenemeyeceğini gerçekten merak ediyorum.

Saç kesiminin yüz ifadesini bu kadar etkilemesinin sebebi nedir ve bu etki nasıl kontrol altına alınabilir?

Bence bunun en büyük sebebi saçın yüz çevresindeki çizgileri. Düz ve sert çizgiler yüzü daha ciddi gösteriyor. Ben daha yumuşak katlara geçince yüz ifadem de yumuşadı.

Oyla 0
Saçın bitiş noktası çok önemli. Çene hizasında biten saç bende yüz ifadesini sertleştiriyor. Biraz daha aşağıda biten kesimler daha rahat bir ifade veriyor.

Oyla 0
Ayrım yeri de yüz ifadesini değiştiriyor. Ortadan ayrım bende daha mesafeli bir ifade yaratıyor. Yana ayrımda yüzüm daha sıcak duruyor.

Oyla 0
Saçın tamamen düz ve hareketsiz olması yüzü donuk gösterebiliyor. Hafif dalga yüz ifadesini daha canlı gösteriyor. Ben bunu deneyerek fark ettim.

Oyla 0
Kuaförüm saçın sadece şekil değil ifade verdiğini söylemişti. Yüzü çerçeveleyen, sert hatları kıran bir kesim yaptık. İlk defa saçım yüz ifademle uyumlu oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt