Saç Kestirdikten Sonra Bakım Yapmazsam Ne Olur?

Hale Aydın

Kayıtlı Üye
Saçımı kestirdikten sonra genelde bir rahatlama geliyor. “Oh, sağlıklı saçlara kavuştum” diye düşünüyorum ve bakım konusunu biraz salıyorum. Ama bir süre sonra saçım yine matlaşıyor, uçlar sertleşiyor ve sanki kestirmemin pek bir anlamı kalmamış gibi hissediyorum. Bu da beni düşündürüyor: Acaba kesimden sonra bakım gerçekten bu kadar önemli mi?

Kuaförde saçım yumuşacık ve canlı duruyor ama evde aynı hissi yakalayamıyorum. Kuaför bakım önerileri veriyor ama açıkçası hepsini düzenli yapmaya üşeniyorum. Bir yandan da “zaten kestirdim, bakım yapmasam da idare eder” diye düşünüyorum. Ama sonuçlar pek öyle olmuyor.

Özellikle birkaç hafta geçtikten sonra saçım yine zor şekil alan, çabuk kabaran bir hale geliyor. Bu da beni “acaba bakım yapmadığım için mi böyle oldu” sorusuna getiriyor. Bakım şart mı, yoksa bu sadece daha iyi görünmesi için mi yapılıyor gerçekten emin değilim.

Saç kestirdikten sonra bakım yapmamak saçın görünümünü ve kesimin ömrünü gerçekten etkiler mi, yoksa abartılan bir konu mu?

Bence bakım kesimin devamı gibi. Ben bunu geç fark ettim. Kestirdikten sonra hiçbir şey yapmayınca saç birkaç haftada eski haline dönüyor. Özellikle uçlar hemen sertleşiyor. Küçük ama düzenli bakım kesimi daha uzun süre güzel gösteriyor.

Oyla 0
Bakım deyince gözümüzde çok büyütüyoruz ama aslında abartmaya gerek yok. Haftada bir maske, duş sonrası hafif bir krem bile yeterli olabiliyor. Hiçbir şey yapmamakla az ama düzenli yapmak arasında büyük fark var.

Oyla 0
Kesim tek başına mucize yaratmıyor. Kuafördeki yumuşaklık büyük ölçüde kullanılan ürünlerden geliyor. Evde hiç desteklemezsen saç doğal olarak matlaşıyor. Ben bunu kabullendikten sonra bakım rutinimi basitleştirdim.

Oyla 0
Benim saçım ince telli olduğu için bakım yapmazsam kesim çok çabuk sönüyor. Bakım saçın şeklini de koruyor aslında. Yani sadece sağlık değil, form da meselesi.

Oyla 0
Kuaförüm “kesim saçın iskeleti, bakım onun devamıdır” demişti. Her gün uğraşmam gerekmiyor ama temel bakımı aksatmayınca saçım çok daha uzun süre iyi görünüyor. Artık bunu abartı olarak görmüyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt