Saç Kırılmasını Önlemek İçin En Etkili Evde Uygulanabilir Yöntemler Nelerdir?

Kader

Kayıtlı Üye
Saç kırılmasını önlemek için evde uygulanabilecek etkili yöntemler arıyorum. Evde hazırlayabileceğim basit saç maskeleri ve doğal bakım kürleri var mı? Örneğin, yoğurt ve bal karışımının saçları beslediğini duydum. Ayrıca, yumurta ve zeytinyağı gibi malzemelerle yapılan maskelerin saç kırılmalarını önlemekte etkili olduğunu söylüyorlar. Siz evde hangi yöntemleri kullanıyorsunuz ve nasıl sonuçlar aldınız?

Yumurta ve zeytinyağı karışımını saç maskesi olarak kullanıyorum. Bir yumurtayı çırpıp birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ekliyorum, bu karışımı saçlarıma uygulayıp yarım saat bekletiyorum. Bu doğal yöntem, saçlarımı güçlendirip nemlendiriyor. Ayrıca, sirke ve su karışımı ile son durulama yaparak saçlarımı parlak ve sağlıklı tutuyorum.

Oyla 0
Saç kırılmasını önlemek için evde hindistancevizi yağı ile saç maskesi yapıyorum. Haftada bir kez, hindistancevizi yağını saç uçlarıma ve saç derime masaj yaparak uyguluyorum, ardından birkaç saat bekletip yıkıyorum. Ayrıca, saçlarımı nazikçe tarayarak ve ısıya maruz bırakmadan doğal yollarla kurutarak kırılmaları azaltıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt