Saç Kısaltmanın En İyi Zamanı Nedir? Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Sudenaz

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,

Bugün saç bakımında çoğu zaman göz ardı ettiğimiz ama bence oldukça önemli bir konuyu gündeme taşımak istedim: Saç kestirmenin doğru zamanı nasıl belirlenir?

Zaman zaman saçlarımız canlılığını yitiriyor, uçlardan inceliyor ya da dökülmeye meyilli hale geliyor. Aslında bu durumlar çoğu zaman saçın bize “bana biraz dokun” dediği sinyaller. Ancak biz bu uyarıları ya görmezden geliyoruz ya da yanlış yorumluyoruz. Sonuç? Daha fazla kırık, daha yoğun dökülme ve son çare olarak büyük bir kesim...

Ben de bu döngüyü defalarca yaşadığım için artık saçın doğru zamanda, ihtiyacı kadar kısaltılması konusuna daha bilinçli yaklaşmak istiyorum.

Bu noktada sizlere danışmak istiyorum:
  • Saçın kesilmesi gerektiğini nasıl anlıyorsunuz? Belirli belirtiler var mı, yoksa bu tamamen his meselesi mi?
  • Yıl içinde saçları ne sıklıkla kestirmek (örneğin uçlardan hafif almak) ideal olur?
  • Ay fazları, mevsim geçişleri ya da saçın uzama döngüsüyle ilgili dikkat ettiğiniz zamanlamalar var mı?
Amacım saçları sadece "kırık var" diye değil, daha planlı ve koruyucu bir yaklaşımla kestirmek. Çünkü düzenli kesimin saçın uzamasına destek olduğunu da sıkça duyuyorum ama ne kadar sıklıkla ve ne zaman olduğu hâlâ muallakta.

Bilgisi, deneyimi veya kendi yöntemleri olanların yorumlarını merakla bekliyorum. Bu sadece benim için değil, eminim birçok kişinin işine yarayacak bir konu.

Teşekkürler 🌿

Bence saç kestirmenin belirli bir zamanı yoktur, ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak kesilmelidir. Çünkü herkesin saçı, mevsimine ve olumsuz dış faktörlere göre farklı şekilde etkilenebilir. Ben mesela saçımı çok iyi tanıdığımdan, yaz gelmeden önce kısalttırıyorum ve yaz mevsimine daha canlı saçlarla giriyorum. Yılda bir kez saçlarımı kestirmek ve saçıma keratin bakımı yaptırmam yetiyor.

Oyla 0
Saç kısaltmanın en iyi zamanı, saçın durumuna ve tercihlere bağlıdır. Genel olarak, saçlar mevsimsel geçişlere uygun olarak kısaltılabilir. Örneğin, yaz öncesi saçların hafifletilmesi doğru bir karar olabilir. Ancak saçların sağlığına göre bu karar alınmalıdır ve genellikle 2-3 ayda bir yapılması uygundur.

Oyla 0
Geri
Üst Alt