Saç Kremi Erkeklerde Saçı Yağlandırır mı? Doğru Kullanım Nasıl Olmalı?

Nihat Nalbantoğlu

Kayıtlı Üye
Kısa bir süre önce saç kremi kullanmaya başladım ama sanırım yanlış yapıyorum. Şampuan sonrası uyguluyorum, duruluyorum ama saçım bir gün geçmeden yağlanıyor. Eskiden iki günde bir yıkardım, şimdi her gün yıkamak zorunda kalıyorum. “Krem saçı besler, yumuşatır” diyorlar ama bende tam tersi etki yaptı.

Kremi fazla mı sürüyorum, yoksa yanlış ürünü mü seçtim bilmiyorum. Marketten aldığımda üzerinde “her saç tipine uygun” yazıyordu. Ama benim saçım ince telli, belki ağır geldi. Birkaç kere az miktarda denedim ama yine de gün sonunda hacmini kaybediyor.

Krem kullanmak istiyorum çünkü saçım yıkadıktan sonra çok sertleşiyor, ama bu yağlanma işi can sıkıcı.

Sizce erkeklerde saç kremi gerçekten gerekli mi, yoksa yanlış kullanım yüzünden mi böyle oluyor? Ne sıklıkla ve nasıl uygulanmalı?

Çözüm
Benim saçım da seninki gibi ince telli. Başta her gün krem sürdüm, yağlandı. Sonra sadece uçlara, haftada iki defa uygulamaya başladım. Şimdi ne sertlik kaldı ne yağlanma. Kısacası miktar ve sıklık çok önemli. Az ve doğru uygulayınca fark ediyor.
Kremi saç diplerine sürme. Sadece uç kısımlara uygula, bir dakika bekletip iyice durula. Ben de başta senin gibi yağlanma yaşamıştım, şimdi gayet iyi.

Saçın ince telliyse ağır içerikli kremlerden uzak dur. Argan yağı bazlı ürünler genelde daha hafif oluyor. Haftada 2–3 kez yeterli, her gün kullanma.

Bende de aynı sorun olmuştu. Saç kremini az sürmek yetmiyor, durulama çok önemli. Krem kalıntısı kalırsa saç çabuk yağlanıyor. Ilık suyla güzelce arındır.

Kremi duştan sonra değil, duş sırasında uygula. Saç derin temizken emilimi daha dengeli olur. Ben haftada iki defa kullanıyorum, hiç yağlanma yapmıyor.

Benim saçım da seninki gibi ince telli. Başta her gün krem sürdüm, yağlandı. Sonra sadece uçlara, haftada iki defa uygulamaya başladım. Şimdi ne sertlik kaldı ne yağlanma. Kısacası miktar ve sıklık çok önemli. Az ve doğru uygulayınca fark ediyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt