Saç Kremi Kökten Mi Yoksa Uçlardan Mı Sürülür, Doğru Uygulama Nasıl Olmalı?

Sibel Tüzün

Kayıtlı Üye
Duşta saç kremi sürerken hep kararsız kalıyorum. Bazı videolarda dipten sürülüyor, bazılarında sadece uçlara. O yüzden kendime hep aynı soruyu soruyorum: “Saç kremi kökten mi yoksa uçlardan mı sürülür?”

Cevap aslında oldukça net: Saç kremi kesinlikle uçlardan ve boylardan uygulanmalı. Saç derisinde zaten doğal yağ üretimi olduğu için köklere krem sürmek saçın erken yağlanmasına ve ağırlaşmasına yol açıyor. Ayrıca bu durum saç dökülmesini bile tetikleyebiliyor.

En doğru uygulama, saçın fazla suyunu aldıktan sonra avuca bir miktar krem alıp orta kısımdan başlayarak uçlara doğru yaymak. 2–3 dakika bekledikten sonra bol suyla durulamak yeterli.

Ben bu yöntemi uyguladığımda saçlarımın hem yumuşadığını hem de daha hacimli durduğunu fark ettim.

Ama aklımda şu soru kaldı: Saç derisine hiç krem değdirmemek mi en doğrusu, yoksa çok kuru saçlarda az miktarda uygulanabilir mi?

Saç kremi dipten sürülmez, sadece uçlara uygulanır. Ben saçımı yarıya kadar ayırıp o şekilde sürüyorum. Duruladıktan sonra hiçbir ağırlık kalmıyor.

Çözüm
Benim saçlarım kuru, o yüzden sadece kulak hizasından aşağıya sürüyorum. Kök kısmına gelirse hemen sönüyor.

Sadece uçlara uygulamak en doğrusu. Dipler zaten kendi yağını üretiyor. Uçlara krem sürünce kırılmalar da azaldı.

Geri
Üst Alt