Saç Kremi Saça Zarar Verir Mi, Doğru Kullanım Şekli Nedir?

Berfin Doğanay

Kayıtlı Üye
Birçok kişi gibi ben de saç kremi olmadan saçlarımı tarayamıyorum. Ama bazen çevremden “çok sık kullanma, saçını döker” gibi uyarılar duyuyorum. Açıkçası bu beni düşündürüyor: “Saç kremi gerçekten zararlı olabilir mi?”

Aslında saç kremi doğru şekilde kullanıldığında saça zarar değil, fayda sağlıyor. Sorun genellikle yanlış uygulamadan kaynaklanıyor. Kremi saç diplerine sürmek, saç tellerini ağırlaştırdığı gibi saç derisinin hava almasını da engelliyor. Bu da zamanla dökülme ya da yağlanma sorununa yol açabiliyor.

Doğru kullanımda krem, saçın dış tabakasını kaplayarak kırılmaları önlüyor ve nem dengesini koruyor. En etkili yöntem, kremi duştan sonra nemli saça, sadece uçlara sürmek ve 1–3 dakika bekledikten sonra bol suyla durulamak.

Benim fark ettiğim şey şu: Kremi fazla bekletmek saçta “kaygan” bir tabaka oluşturuyor, bu da ağır bir his bırakıyor. Az miktar, kısa süre ve doğru bölge… işin sırrı buymuş.

Peki sizce saç kremi olmasa, uzun vadede saçlar kuruyup daha mı kolay kırılırdı?

Ben kremi doğru kullanmaya başladıktan sonra farkı hemen gördüm. Eskiden dökülüyordu, şimdi çok daha yumuşak. Diplerine kesinlikle sürmemek gerekiyor.

Kremi uzun süre saçta bekletmek iyi değil. 2 dakika yeterli. Fazlası saçı ağırlaştırıyor. Düzenli ama ölçülü kullanmak en doğrusu.

Saç kremi doğru uygulandığında faydalıdır. Ben sadece boy ve uçlara sürüyorum. 3 dakika bekletip duruluyorum. Saçlarım parlak ve güçlü hale geldi.

Çözüm
Ben yanlış kullanıyormuşum, dipten sürüyordum. Şimdi sadece uçlara uyguluyorum, saçım nefes alıyor. Gerçekten fark etti.

Kremi az miktarda kullanmak en iyisi. Fazlası saçı yıpratabiliyor. Uygulama süresini kısaltınca çok daha iyi sonuç aldım.

Geri
Üst Alt