Saç Kremleri Saçı Ağırlaştırır Mı, Doğru Kullanım Nasıl Olmalı?

Nisa Tandoğan

Kayıtlı Üye
Saç kremiyle aram uzun zamandır biraz mesafeli. Kullandığımda saçım yumuşacık oluyor ama aynı zamanda daha çabuk sönüyor ve yağlanıyor gibi hissediyorum. Kullanmadığımda ise saçlarım sertleşiyor, dolaşıyor ve taraması zorlaşıyor. Bu yüzden “saç kremi gerçekten gerekli mi, yoksa yanlış mı kullanıyorum?” sorusu kafama takıldı.

Özellikle ince telli ve çabuk yağlanan saçlarda saç kreminin saçı ağırlaştırdığı çok söyleniyor. Ben de bir dönem tamamen bırakmayı denedim ama bu sefer saç uçlarım daha kırılgan hale geldi. Demek ki sorun saç kreminde değil, kullanım şeklinde olabilir. Ama ne kadar, nereye ve ne sıklıkta kullanmak gerektiğini netleştirmek zor.

Bir de her saç kremi aynı değil. Bazıları gerçekten saçı besliyor gibi hissettirirken, bazıları sadece kayganlık verip saçımı daha çabuk kirli gösteriyor. Dip mi, uç mu, durulama süresi ne kadar olmalı, bunlar küçük detaylar gibi görünse de sonucu çok etkiliyor.

Saçımı hem yumuşak hem de hafif hissettirecek bir denge arıyorum. Saç kreminden tamamen vazgeçmeden doğru şekilde kullanmak istiyorum.

Saç kremleri saçı gerçekten ağırlaştırır mı, doğru kullanım şekli nasıl olmalı?

Ben saç kremini asla diplere sürmüyorum. Sadece kulak hizasından aşağı uyguluyorum. O zaman saçım yumuşak oluyor ama ağırlaşmıyor.

İnce telli saçta fazla krem gerçekten sönüklük yapıyor. Az miktar kullanıp iyi durulamak çok fark ediyor. Eskiden durulamayı hafife alıyormuşum.

Saç kremi kullanmayınca saç uçlarım çok kırılıyordu. Doğru şekilde kullanınca hem kırıklar azaldı hem saçım daha sağlıklı görünüyor.

Saç kremleri yanlış kullanıldığında saçı ağırlaştırabilir. Dipten uzak, az miktarda ve iyi durulanarak kullanıldığında saçı yumuşatır ama sönüklük yapmaz.

Geri
Üst Alt