Saç Kurutma Hataları! Çoğumuz Farkında Bile Değiliz!

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Banyodan sonra saç kurutmak basit bir iş gibi görünse de, meğer farkında olmadan birçok hata yapıyormuşum! Havluyla fazla sert kurulamak, yüksek ısıda fön çekmek ya da saçımı tamamen doğal kurumaya bırakmak derken, saçlarım zamanla daha fazla elektriklenmeye, kırılmaya ve cansız görünmeye başladı.

Biraz araştırınca saç kuruturken yapılan yanlışların saç sağlığını ciddi şekilde etkileyebileceğini öğrendim. Peki, en doğru yöntem nedir? Saçları yıpratmadan kurutmanın püf noktaları neler? Siz saç kurutma rutininizde nelere dikkat ediyorsunuz?

Banyodan sonra saç kurutma, aslında farkında olmadan birçok hatayı beraberinde getiriyor. Ben de çok kez, saçımı havluyla sertçe kurutup fön makinesiyle yüksek ısıda kurutmayı tercih ettim. Ama zamanla saçım elektriklenmeye, kırılmaya ve daha cansız görünmeye başladı. Gerçekten de saç kuruturken yapılan yanlışlar saçın sağlığını olumsuz etkileyebiliyor.

En doğru yöntemi bulmak için araştırmalar yaptım ve öğrendim ki, saç kurutma işleminde dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var. İşte benim edindiğim püf noktalar:
  1. Havluyla nazik kurutma: Saçınızı havluyla kuruturken nazik olun. Saçı sertçe ovmak kırılmasına neden olabilir. Mikrofiber havlu kullanmak daha iyi çünkü fazla suyu nazikçe alır, böylece saçın kırılma riskini azaltır.
  2. Fön makinesi kullanırken düşük ısıda kurutma: Fön makinesi kullanırken ısıyı yüksekten düşük seviyeye çekmek önemli. Yüksek ısı saçı kurutmakla kalmaz, kırılmasına ve dökülmesine de yol açar. Düşük ısıda saçınızı kurutmak daha sağlıklı olur.
  3. Isıya karşı koruyucu ürünler kullanma: Fön çekmeden önce ısıya karşı koruyucu ürünler kullanmak saçın nem dengesini korur ve daha az zarar görmesini sağlar.
  4. Saçı doğal kurumaya bırakma: Saçınızı tamamen doğal kurutmaya bırakmak uzun vadede daha iyi olabilir. Fakat bu, soğuk havalarda biraz daha zorlayıcı olabilir. Saçın şekil alması için hafif nemliyken şekillendirici ürünler kullanabilirsiniz.
  5. Saç uçlarına dikkat: Saç uçları daha hassas olduğundan, kurutma işlemini önce saçın diplerinden başlayarak uçlarına doğru yapın. Böylece uçlar daha az zarar görür.
Benim için bu yöntemler gerçekten fark yarattı. Şimdi saçım daha sağlıklı, parlak ve elektriklenmeden kuru ve hacimli görünüyor. Kendi saç tipinize göre farklı ürün ve tekniklerle saç kurutma sürecinizi kişiselleştirmeniz önemli. Bu yöntemleri deneyip nasıl sonuçlar aldığınızı paylaşırsanız, daha da keyifli olabilir!

Geri
Üst Alt