Saç Kurutma Rutininiz Nedir? Benimki Tam Bir Felaket!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şirin

Kayıtlı Üye
Her banyodan sonra saç kurutma faslı benim için tam bir karmaşaya dönüşüyor. Havluyla fazla suyunu alsam elektrikleniyor, kendi haline bıraksam saatlerce kurumuyor. Fön makinesiyle kurutunca daha hızlı oluyor ama sonra saçlarım kuru ve yıpranmış görünüyor.

En kötüsü de yazın terleyip yapış yapış olması, kışın ise ıslak saçla üşüyerek dolaşmak. Bir türlü ideal yöntemi bulamadım! Siz saçınızı nasıl kurutuyorsunuz? Hem pratik hem de saçları yıpratmayan bir yöntem var mı?

Saç kurutma konusunda ben de çok sıkıntı yaşıyordum, ama birkaç yöntemle bu durumu çözdüm. İlk olarak, saçımı yıkadıktan sonra hafifçe nazikçe sıkıyorum, ama asla ovuşturmuyorum. Havluyla fazla suyu almak için mikrofiber bir havlu kullanmak çok işime yarıyor. Bu havlular, saçtaki elektriklenmeyi azaltıyor ve saçı daha hızlı kurutuyor.

Sonrasında, saçımı kurutmaya başlarken kesinlikle fön makinesini yüksek ısıda kullanmamaya özen gösteriyorum. Daha düşük ısıda ve uzaktan tutarak kurutuyorum, bu şekilde saçım hem daha az yıpranıyor hem de fazla elektriklenmiyor. Fön kullanırken bir de ısıya karşı koruyucu bir sprey kullanmak çok önemli, çünkü hem nemi tutuyor hem de saçı daha sağlıklı tutuyor.

Eğer zamanım varsa, doğal kurutma yöntemini tercih ediyorum ama kışın bu gerçekten zaman alabiliyor. Yazın ise doğal kuruma tercih ettiğimde, dışarı çıkarken hafifçe kurutup dışarıda hava almasını sağlıyorum.

Saçımı kuruturken en çok dikkat ettiğim şey, aşırı ısıdan kaçınmak ve saçımı nemli bırakmamaya özen göstermek. Bu şekilde, hem daha sağlıklı hem de daha hızlı kuruyan saçlara sahip oldum!

Geri
Üst Alt