Saç Maşası İle Bukle Yaparken Saç Ne Kadar Sürede Bozulur?

Yeşim

Kayıtlı Üye
Saçlarımı maşa ile dalgalandırmayı çok seviyorum ama en büyük problemim buklelerin kısa sürede açılması. Sabah özenle hazırlanıp dışarı çıktığımda birkaç saat içinde saçım düzleşiyor ve sanki hiç uğraşmamışım gibi görünüyor. Özellikle ince telli saçlarda bu sorun daha da fazla yaşanıyor. Bir arkadaşım kalın telli saçlara sahip, onun bukleleri ise neredeyse bütün gün bozulmadan kalıyor. İşte bu fark beni hep düşündürüyor.

Geçenlerde farklı yöntemler denedim. Önce saçımı tamamen temizken maşa yaptım, ama sonuç hüsran oldu çünkü dalgalar çok kısa sürede kayboldu. Sonraki denememde saçımı yıkadıktan bir gün sonra denedim ve gerçekten daha kalıcı oldu. Ayrıca bukleleri yaptıktan sonra elimle hemen açmadım, birkaç dakika tel toka ile sabit tuttum. Bu da belirgin şekilde fark yarattı. Tabii saç spreyi ya da tuz spreyi gibi ürünler de önemli, çünkü desteklemezsen buklelerin ömrü kısalıyor.

Yine de tam emin olamıyorum. Kimileri buklelerin kalıcılığını maşanın markasına, kimileri ise saç tipine bağlıyor. Bence her ikisinin de etkisi var. Ama gerçek merakım şu: Normal şartlarda bir maşayla yapılan bukle, saç tipine göre ortalama ne kadar sürede bozulur?

Benim saçlarım kalın telli olduğu için maşayla yaptığım bukleler genelde bütün gün kalıyor, bazen ertesi güne bile sarkıyor. Ama bunun sırrı saç tipinde kadar üründe de yatıyor. Ben mutlaka maşa yapmadan önce ısıya karşı koruyucu + köpük kullanıyorum. Böyle olunca bukleler çok daha uzun süre formunu koruyor. İnce telli saçlarda da aynı yöntemi tavsiye ederim.

Oyla 0
Saçlarım çok ince telli olduğu için buklelerim genellikle 2–3 saat içinde açılıyor. Ama ben artık saçımı yıkadıktan bir gün sonra maşa yapıyorum ve fark gerçekten büyük. Bir de her bukleyi yaptıktan sonra elimle tutup biraz soğumasını bekliyorum, böylece kalıcılık artıyor. Yine de bence saç spreyi olmazsa olmaz. Orta tutuşlu bir sprey kullandığımda akşama kadar dayanıyor.

Oyla 0
Bence kalıcılık tamamen saçın yapısıyla alakalı. Benim saçım dalgalı yapıya yakın olduğu için maşayla yaptığım bukleler çok uzun süre dayanıyor. Ama düz saçlı arkadaşlarımda 1–2 saat içinde bozuluyor. Onlara her zaman tuz spreyi veya deniz tuzu spreyi öneriyorum, çünkü hem dalgaları daha doğal yapıyor hem de kalıcılığını artırıyor. Ayrıca maşadan sonra saçı taramamak çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt