Saç Maşası İle Saç Nasıl Uzun Süre Kalıcı Dalgalı Yapılır?

Beril

Kayıtlı Üye
Geçen hafta bir arkadaşımın düğününe hazırlanırken saçımı dalgalı yapmak için uzun zamandır kenarda duran saç maşamı çıkardım. Normalde hep düzleştirici kullanırım ama bu kez farklı bir şey denemek istedim. Saçlarım oldukça ince telli olduğu için yaptığım bukleler genelde bir saat bile dayanmıyor. Sabah erkenden kalkıp önce saçımı güzelce kuruttum, ardından biraz ısıya karşı koruyucu sprey sıktım. Çünkü daha önce yanlış bir şekilde yüksek ısı ile maşayı kullanıp saç uçlarımı yıpratmıştım.

Bu sefer farklı denemeler yaptım: önce kalın maşayla denedim, saçlarımda büyük ama çabuk açılan dalgalar oldu. Sonra ince uçlu maşayla denediğimde daha sıkı ve belirgin bukleler elde ettim. Fakat yine de akşam olduğunda bukleler sanki hiç uğraşmamışım gibi dümdüz oldu. Kuaförüm bana mutlaka dalga yaptıktan sonra hafif bir saç spreyi veya tuz spreyi uygulamam gerektiğini söyledi. Spreyi biraz uzaktan sıktığımda dalgaların daha doğal göründüğünü fark ettim.

Ama hâlâ aklımda şu soru var: Bazı insanların saçları maşadan sonra bütün gün aynı kalıyor, benimkiler ise birkaç saatte gidiyor. Acaba işin sırrı saç tipinde mi, yoksa kullanılan maşa markasında mı saklı?

👉 Sizce saç maşası ile yapılan dalgaların uzun süre kalıcı olması için en etkili yöntem nedir?

Benim saçlarım da senin anlattığın gibi çok ince telli ve dalgalar genelde birkaç saat içinde sönüyordu. Bunun çözümünü biraz deneme-yanılma ile buldum. Öncelikle saçımı her zaman soğuk modda fön ile kurutuyorum, böylece elektriklenme az oluyor. Ardından maşadan önce mutlaka hafif bir köpük sürüyorum. Köpüğü çok değil, sadece avucuma ceviz büyüklüğünde alıp diplere değil uçlara uyguluyorum. Sonrasında maşayı orta ısıda tutuyorum, çünkü yüksek ısı bir süre kalıcı gibi görünse de saçımı çabuk yıpratıyor. En önemli püf noktası ise saç maşasını çözdükten sonra bukleyi hemen bırakmamak; elimle sarıp birkaç saniye tutuyorum. Böylece dalga daha uzun süre formunu koruyor.

Oyla 0
Ben kuaförümden öğrendiğim bir tekniği paylaşmak istiyorum. Eğer dalgaların uzun süre kalmasını istiyorsan, saçını mutlaka ikinci gün saçında yani yıkamadan bir gün sonra maşa yap. Çünkü yeni yıkanmış saç çok kaygan oluyor ve hangi ürünü kullanırsan kullan bukle çabuk açılıyor. Ayrıca saçını maşadan önce hafifçe krepe yapmak da işe yarıyor. Ben saçlarımın diplerine biraz kuru şampuan sıkıp hafifçe kabartıyorum, sonra maşa yapıyorum. Son aşamada çok sert değil, orta tutuşlu bir saç spreyi sıkıyorum. Bu yöntemle dalgalarım genelde ertesi gün bile kalıyor.

Oyla 0
Benim saçlarım kalın telli olduğu için dalgalar genelde daha dayanıklı oluyor ama yine de bazı püf noktalarına dikkat ediyorum. Öncelikle saçımı parça parça alıp maşada çok kısa değil, en az 10-12 saniye bekletiyorum. Bukleyi bıraktığımda hemen açılmaması için bir tel toka ile tutturup saçım soğuyana kadar bekletiyorum. Bence en kritik kısım bu “soğutma” aşaması. Çünkü sıcak saçı hemen bırakırsan kendi ağırlığıyla düşüyor. Sonrasında mutlaka parmaklarımla dağıtıyorum, tarakla değil. Hem daha doğal görünüyor hem de kalıcılığı artıyor. Yani aslında işin sırrı sadece maşada değil, maşadan sonraki uygulamalarda gizli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt