Saç Maşası Kullanırken Saçın Elektriklenmesi Nasıl Önlenir?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Saçlarıma maşa yapmayı çok seviyorum ama en büyük problemim her seferinde elektriklenme sorunu yaşamam. Özellikle kış aylarında ya da saçımı yeni yıkadığımda bu problem daha da artıyor. Bukleleri yaptıktan kısa süre sonra saçım kabarıyor, uçları birbirine yapışıyor ve ne yazık ki düzgün bir görüntü olmuyor. Çoğu zaman aynaya baktığımda uğraştığım onca şeyin boşa gittiğini düşünüyorum.

Geçenlerde internette elektriklenmeyi azaltmak için ısıya karşı koruyucu ürünler ve anti-frizz spreyler önerildiğini gördüm. Hatta bazı kadınlar maşadan önce çok az miktarda yağ bazlı serum sürdüklerini, böylece saçın daha parlak ve pürüzsüz olduğunu söylüyor. Ben de denedim ama bazen fazla ürün kullanınca saçım ağırlaşıyor. Bu yüzden doğru dengeyi bulmakta zorlanıyorum.

Bir diğer dikkat ettiğim şey ise maşa seçimi. Eski metal uçlu maşamla elektriklenme çok daha fazlaydı. Daha sonra seramik kaplama maşa aldım ve fark edilir derecede azaldı. Yine de tamamen ortadan kalkmış değil. Belki saçın nem oranı ya da bulunduğum ortamın kuru olması da etkiliyor olabilir.

Şimdi en çok merak ettiğim şey şu: Maşa yaparken elektriklenmeyi minimuma indirmek için hangi ürünler ya da yöntemler en etkili? Deneyen ve başarılı olan var mı?

👉 Siz saçınıza maşa yaparken elektriklenmeyi nasıl önlüyorsunuz?

Benim saçım da çok kabarıyor, özellikle maşa yaptıktan sonra sanki daha da belirginleşiyor. Bunun için kuaförümün tavsiyesiyle ısıya karşı koruyucu sprey kullanmaya başladım. Spreyi saçımın uçlarına hafifçe sıkıyorum, sonra maşa yapıyorum. Hem elektriklenme azalıyor hem de saçım çok daha parlak duruyor. Ayrıca seramik maşa gerçekten fark yaratıyor, kesinlikle eski metal maşalara göre daha nazik davranıyor.

Oyla 0
Bence en etkili yöntem, saçın nemini dengede tutmak. Ben her duştan sonra saç uçlarıma çok az argan yağı sürüyorum. Maşa yaptığım günlerde de anti-frizz sprey kullanıyorum. Böylece bukleler hem daha pürüzsüz çıkıyor hem de gün boyu elektriklenmiyor. Özellikle kuru havalarda bu yöntem kurtarıcı oluyor. Fazla yağ sürmezsen saçın da ağırlaşmıyor.

Oyla 0
Ben kuru saçla maşa yapmaktan kaçınıyorum, çünkü saç ne kadar kuru olursa elektriklenme o kadar artıyor. Bunun yerine saçımı hafif nemliyken şekillendiriyorum ve mutlaka düşük ısı kullanıyorum. Son aşamada çok az tuz spreyi sıkıyorum, bu da saçın kabarmasını engelliyor. Ayrıca saçımı tararken ahşap tarak kullanmak da işe yarıyor. Küçük detaylar büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt