Saç Maşası Kullanmadan Önce Hangi Isı Koruyucu Spreyi Daha Etkili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilşat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilşat

Kayıtlı Üye
Saçlarımı haftada birkaç kez maşayla şekillendiriyorum ama son zamanlarda uçlarda kuruma ve kopmalar başladı. Özellikle ısıdan sonra saçımın nemini kaybettiğini fark ediyorum. Bu yüzden artık iyi bir ısı koruyucu sprey arayışındayım. Kullandıklarımın çoğu güzel kokuyor ama etkisini pek hissettirmiyor. Saçım dalgalı ve ince telli olduğu için hem hafif hem koruyucu bir ürün bulmak istiyorum.

Bir arkadaşım Urban Care Heat Protection önerdi ama bazı yorumlarda saçta yağlı bir his bıraktığı yazıyor. Bir başkası da L’Oréal Elseve Dream Long Heat Spray kullanıyormuş, ondan da memnun kalmış. Kararsızım çünkü piyasada o kadar çok seçenek var ki… Bazıları “400 dereceye kadar korur” diyor ama gerçek mi bilmiyorum.

Benim için önemli olan şey şu: saçı ağırlaştırmadan koruma sağlaması. Isı öncesi bakım yağları da işe yarıyor diyenler var. Ama maşa öncesi saçımda fazla ürün olmasını da istemiyorum.

👉 Maşa yapmadan önce hangi ısı koruyucu spreyi kullanıyorsunuz, gerçekten fark yaratıyor mu?

Ben uzun zamandır L’Oréal Elseve Dream Long Heat Spray kullanıyorum. Maşadan önce ıslak saça sıkıyorum, kuruttuktan sonra şekil veriyorum. Saç tellerim artık kırılmıyor. Üstelik kokusu çok hoş ve saçta yağlı his bırakmıyor. Düzenli kullanımda fark hissediliyor, saç yumuşacık oluyor. Fiyatı da uygun. İnce telli saçlarda özellikle harika sonuç veriyor.

Oyla 0
Birçok marka denedim ama en memnun kaldığım Gliss Thermo-Protect Sprey oldu. Hafif yapıda, saça ipeksi bir doku kazandırıyor. Maşadan sonra saçımın daha parlak göründüğünü fark ettim. Alkol içermediği için deriyi kurutmuyor. Günlük kullanımda bile ağırlık yapmıyor. Özellikle düzenli fön ve maşa yapan kadınlar için kurtarıcı bir ürün diyebilirim.

Oyla 0
Isı koruyucu sprey seçerken saç tipini dikkate almak gerekiyor. Kalın telli saçlarda yoğun formüller işe yarıyor ama ince tellilerde hafif ürünler şart. Ben Bee Beauty Isıya Karşı Koruyucu Sprey kullanıyorum. Fiyatı uygun, etkisi gayet iyi. Maşadan sonra saç daha yumuşak, kırık uçlar azaldı. Bence fiyat-performans olarak harika bir seçenek.

Oyla 0
Isı korumasını en çok hissettiğim ürün Urban Care Heat Protection Spray oldu. Özellikle sık maşa yapan biri olarak farkı hemen gördüm. Saç uçları artık sertleşmiyor. Ürünü nemli saça sıkıp fönle kurutuyorum, sonra maşayı uyguluyorum. Saçımı resmen kalkan gibi koruyor. Hem ısıya hem neme karşı koruma sağlıyor. Kesinlikle tekrar alırım.

Oyla 0
Ben maşa öncesi spreyle birlikte argan yağı da kullanıyorum. Önce birkaç damla yağı uçlara sürüp ardından ısı koruyucu sıkıyorum. En sevdiğim kombinasyon Pantene Pro-V Heat Protection Spray + argan yağı. İkisi birlikte saça inanılmaz yumuşaklık veriyor. Maşa sonrası o sert doku tamamen kayboluyor. Saç hem parlak hem sağlıklı kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt