Saç Maskesi Mi Saç Kremi Mi Daha Faydalı? Aralarındaki Farklar

Meltem

Kayıtlı Üye
Saç bakımında en çok kafamı karıştıran konulardan biri bu: Saç maskesi mi saç kremi mi daha faydalı? İkisi de yumuşatıyor, saçı daha kolay taranır hale getiriyor. Ama farkları tam olarak nedir, hangisini daha çok kullanmak gerekir bilmiyorum.

Araştırdığımda saç kreminin günlük kullanım için uygun olduğunu, saçı yumuşatıp taramayı kolaylaştırdığını öğrendim. Saç maskesi ise daha yoğun içerikli, saçın içine işleyen ve onarıcı etki sağlayan bir ürünmüş. Yani saç kremi “yüzeysel bakım” sağlarken, saç maskesi daha derinlemesine bakım yapıyor.

Peki ikisi bir arada kullanılmalı mı, yoksa biri yeterli mi?

👉 Sizce saç maskesi mi saç kremi mi daha etkili?

Saçım boyalı olduğu için maskeye daha çok ihtiyaç duyuyorum. Kerastase Masque Reflection kullanıyorum. Kremi her duşta, maskeyi haftada 1 yapıyorum.

Ben sadece krem kullanıyordum ama yeterli gelmiyordu. Şimdi Elseve Dream Long Mask ekledim, saçım çok daha sağlıklı.

Profesyonel ürün seviyorum. Moroccanoil Conditioner + Mask birlikte harika sonuç veriyor. Krem günlük, maske derin bakım için ideal.

Benim saçım ince telli, fazla ürün ağırlaştırıyor. O yüzden OGX Coconut Conditioner günlük, ayda 2 kez de maskeyle destekliyorum.

Maskeler kesinlikle daha faydalı. Ben Davines Nounou Mask kullanıyorum. Saçımda ciddi fark oldu. Krem sadece destek ürün gibi.

Geri
Üst Alt